HUMANA NOVA

Gdje nabaviti kvalitetne proizvode od ekoloških materijala?

27.12.2013 u 10:18

Humana nova

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće s misijom poticanja zapošljavanja osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala

Kao osnovni materijal u izradi recikliranih proizvoda koristi se stari tekstil ili odjeća koja se sustavno sakuplja prema kalendaru sakupljanja, kroz razne akcije te donacije građana. Također, u skladu s misijom Zadruge, dio robe odvaja se za donacije onima kojima je to najpotrebnije. Humana Nova proizvodi su odgovor na stvarne potrebe korisnika, a Zadruga nudi sasvim drugačije radno okruženje te zapošljava po upravo suprotnim kriterijima gajeći tzv. pozitivnu diskriminaciju.

Socijalna zadruga Humana Nova trenutno ima 20 članova, od toga 16 zaposlenih osoba - šest osoba s invaliditetom, dvije pripadnice nacionalnih manjina, četiri dugotrajno nezaposlene starije žene, jednu visokoobrazovanu mladu dizajnericu tekstila kojoj je to prvo zaposlenje, dvije dugotrajno nezaposlene mlade majke, a upravitelj je diplomirani ekonomist.

Reciklažom tekstilnog otpada i proizvodnjom uporabnih, inovativnih i unikatnih proizvoda od recikliranoga materijala, Humana Nova aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode

Iz ove kreativne radionice dosad je proizašlo više od 2.000 recikliranih i redizajniranih proizvoda kao što su papuče, torbe, haljine, tunike, torbice za mobitele, pregače za djecu i odrasle, kozmetičke torbice i ostalo.


Zelena proizvodnja ekološki je dugoročni cilj Zadruge. Načelo je u proizvodnji koristiti reciklirane materijale i materijale bez štetnog utjecaja na prirodu, odgovorno koristiti resurse, educirati i informirati javnost o uporabi ekoloških proizvoda.

Humana Nova dućani nalaze se u Čakovcu i Koprivnici, a Zadruga često prisustvuje i  na raznim sajmovima. Proizvodi se odnedavno mogu kupiti i putem webshopa

Želite se riješiti stare odjeće i učiniti dobro djelo?

Ne dozvolite da odjeća koju više ne koristite završi na odlagalištu otpada. Donirajte ju!
Upakirajte čiste tekstilne predmete (odjeću, zavjese, krevetninu i ostalo) i donesite ih u skladište Socijalne zadruge Humana Nova (radnim danom 7-15 h) koja se nalazi na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec (zgrada Starog hrasta). Odjeću možete donirati i u Malom dućanu u Koprivnici tijekom radnog vremena.

Socijalna zadruga Humana Nova primjer je društveno odgovornog poslovanja te je 2012. godine primila Godišnju nagradu za društveno poduzetništvo. Također, dobitnici su nagrade Ključna razlika za 2012. godinu u kategoriji ravnopravnosti osoba s invaliditetom.
Kupovinom proizvoda Socijalne zadruge Humana Nova i vi možete podržati rad društveno isključenih osoba te pomoći očuvanju prirode. Samo jednom kupovinom možete učiniti veliku promjenu.

Društveno poduzetništvo je proces u kojemu pojedinci koriste poduzetničke metode i sredstva, kako bi na inovativan način kroz svoje poslovanje utjecali na rješavanje nagomilanih društvenih problema kao što su siromaštvo, nezaposlenost, netolerancija, zagađenje okoliša te na taj način poboljšali kvalitetu života zajednice i u konačnici cjelokupnog društva.

Poslovni pothvati društvenih poduzetnika temelje se na načelima društvenog, ekološkog i ekonomski održivog poslovanja, usmjereni stvaranju dobiti koja se u cijelosti ili dijelom reinvestira za dobrobit zajednice. Svaki pojedinac se promatra kao koristan član zajednice, sposoban da doprinese razvoju društva u kojemu živi.

Proizvodi Humane Nove moći će se kupiti u subotu 21. prosinca u Avenue Mallu Zagreb, na etaži -2.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio jedne muške papuče i jednu žensku torbicu.

Papuče je osvojio Davor Garbac

Ženku torbicu je osvojila Ana Hiršl.

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.