odličan izbor

Frizura koju ćete obožavati ovog proljeća: Uvijek u trendu i laskava, a tako laka za oblikovanje

21.03.2023 u 09:07

Bionic
Reading

Frizura u stilu Rachel iz popularne serije 'Prijatelji' nikada ne izlazi iz mode, a sada se predstavlja u ženstvenoj verziji. Ovog proljeća hit će biti 'curve cut', a osim što izgleda sjajno, riječ je o frizuri lakoj za oblikovanje

Kada bismo morali sastaviti ljestvicu najlegendarnijih frizura, na prvom mjestu svakako bi bila ona koja je krasila Rachel jer je jednostavna i bezvremenska, a Jennifer Aniston nosila ju je s malim izmjenama glumeći u megapopularnoj seriji 'Prijatelji'.

Curve cut, također poznat kao c shape cut, nadahnut je mekim linijama koje podsjećaju na slojevitu strukturu i teksturu frizure u stilu Rachel. No kombinira veću mekoću u cuta, vrlo slične frizure koja je nešto dulja i manjeg volumena, te stepenasto oblikovanje sa srednjom duljinom. Upravo to ovu frizuru nazvanu curve cut, odnosno zakrivljen rez, čini hitom za 2023. godinu – daleko je najlakša za nošenje, prilagođavanje i stiliziranje na dnevnoj bazi.

Sam naziv frizure dočarava kako ovaj način oblikovanja kose 'zagrli' lice, kao da ga miluje, i to zahvaljujući stepenastom načinu šišanja i savijenim vrhovima, koji kao da ponovno stvaraju obline. Curve cut je idealan za uokvirivanje lica i naglašavanje njegovih mekanih i ženstvenih linja, a kosa oblikovana na ovaj način može dobiti veći volumen bez dodatnog otežavanja.

U usporedbi s drugim frizurama 2023., kao što su talijanski bob ili cub cut, curve cut pruža mekši, manje uglat i manje geometrijski izgled, nježno milujući lice.

Curve cut u svim svojim interpretacijama

Ovu frizuru na dnevnoj bazi najlakše je oblikovati većom okruglom četkom te električnim verzijama koje će joj dati potreban volumen i uviti vrhove, a slojevita je i vrlo prilagodljiva.

Dovoljno je promijeniti razdjeljak ili visinu pramena s koje započinjete uvijanje kako bi se promijenio način na koji kosa pada.

Isto tako, moguće je uviti vrhove prema unutra ili van, pa i kombinirati – prednje pramenove uviti prema licu, da ga nježno uokvire, a ostale prema van i tako stvoriti razigran look. U svakom slučaju, interpretacija je mnogo, kao i stilova za odabir.