VJEČNI JEANS

Dominaciji komada od trapera ne nazire se kraj, a evo koje modele se isplati kupiti

05.03.2023 u 19:07

Bionic
Reading

Apetit ljubitelja mode za svim stvarima od trapera je na vrhuncu, o čemu dovoljno svjedoče nadolazeće kolekcije renomiranih dizajnerskih brendova. Trendovi u svijetu denima za novu sezonu proljeće/ljeto uistinu su šaroliki pa samim time nikoga ne ostavljaju nezadovoljnim

Kako u razgovoru za britanski Vogue ističe Libby Page, direktorica tržišta u poznatoj modnoj trgovini Net-A-Porter, traper se posljednjih sezona učvrstio kao dio luksuzne garderobe postavši kamenom temeljcem online poslovanja ove trgovine, čiji kupci naveliko pokazuju interes za trendom denim suknji u maksi izdanju.

‘Modni potrošači traže nešto jednostavno i ležerno, što će im pomoći da se vrate u svakodnevni život, a naša prodaja trapera u posljednjih nekoliko sezona to odražava’, riječi su Holly Tenser, voditeljice nabave ženske odjeće iz modne trgovine Browns Fashion.

‘Sve više dizajnerskih brendova proširuje svoju ponudu trapera, što za ambiciozne kupce predstavlja izvrstan način kupovine brendiranih komada po pristupačnijoj cijeni’, ističe Tenser, s čijim se mišljenjem slaže kolegica Jeannie Lee iz lanca luksuznih robnih kuća Selfridges.

Kako otkriva za Vogue, prodaja komada od trapera na godišnjoj razini porasla je za 37 posto, djelomično zahvaljujući luksuznim brendovima koji posljednjih sezona naveliko ulažu u ‘plavi posao’.

Jedno je sigurno, ako ove godine planirate uložiti u neki odjevni komad, neka bude od trapera, a evo kakvi će denim trendovi vladati modnom scenom u narednim mjesecima.

Maksi suknje od trapera

Svake sezone dizajneri nas mame novim načinima nošenja traperica i traper jakni te u tren oka postaju predmetom želja, a sve nedavne revije bile su u znaku traper suknji u maksi varijanti. Najbolji modeli predstavljeni u kolekcijama za proljeće/ljeto 2023. bili su oni koji su sezali sve do poda, pritom izdužujući siluetu.

  • +3
Maksi traper suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Traperice širokih nogavica

Skinny modeli traperica i u narednim mjesecima bit će u drugom planu, ma koliko modnom scenom vladali trendovi s početka milenija. Ovoj činjenici u prilog dovoljno govore nadolazeće kolekcije brendova poput francuskog Jacquemusa ili britanskog Burberryja.

  • +3
Baggy traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Komadi od trapera inspirirani estetikom Y2K

S prorezima, niskog struka, isprane, s printom i nitnama - komadi od trapera zaradili su Y2K makeover. Iako bi zbog toga neki mogli zadrhtati od straha, dizajneri su doradili ovaj povratak, čineći ga malo probavljivijim. U kolekciji dizajnerice Molly Goddard traperice s printom virile su ispod prepoznatljivih krem haljina s puf rukavima, a Nensi Dojaka predstavila je dvobojne hlače u kombinaciji s grudnjakom i blejzerom.