FLANELSKA KOŠULJA

Zvijezda casual stajlinga: Ovaj hit komad iz 90-ih u modu se vratio na velika vrata

05.01.2023 u 13:32

Bionic
Reading

S dugogodišnjim stažem na modnoj sceni, flanelska košulja uspjela je zaraditi titulu modnog klasika, a ove godine imat će ključnu ulogu na modnoj sceni, sudeći po kolekcijama renomiranih brendova na čelu s talijanskom Bottega Venetom

Zahvaljujući udobnosti, svestranosti i toplini koju pruža, materijal flanela s razlogom je jedna od najhvaljenijih zimskih tkanina i osobito omiljenih u formi košulje.

Ukrašene klasčnim kariranim uzorkom, flanelske košulje savršeno nadopunjuju casual kombinaciji i stajlinge u duhu slojevitog stila odijevanja - s razlogom popularnim u zimskim mjesecima.

Košulje od glanela Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ako je modni svijet netko uspio uvjeriti da će flanelske košulje ove godine ponovno uživati pet minuta slave, onda je to talijanska Bottega Veneta. Dovoljno je vidjeti posljednju reviju brenda na kojoj je pistom u ovom prepoznatljivom komadu prošetala legendarna Kate Moss.

U nijansama plave i bijele i kombinaciji s jednostavnom bijelom majicom i trapericama širokih nogavica, ovaj look s piste jedna je od boljih referenci na modnu eru 90-ih.

Osmišljen od strane novog kreativnog direktora talijanske kuće, Matthieua Blazyja, Bottega Veneta dizajn posebno je zanimljiv budući da se radi o košulji izrađenoj od kože i obrađenoj na način kako bi u potpunosti imitirala izgled karirane košulje od flanela.  

Flanelske košulje neizbježno vode u 90-e, još jednu od velikih modnih struja koja će u nadolazećim mjesecima samo nastaviti rasti.