promo

Dobar dan započinje se lagano

13.04.2017 u 09:27

Bionic
Reading

Zadržite omiljene jutarnje navike, čak i ako ne podnosite laktozu

Brojna istraživanja ukazuju na to da je bitan faktor uspješnog dana upravo način na koji se započinje. Tajna je u uzimanju vremena za sebe – za doručak, jutarnju kavicu, kratku meditaciju ili opuštanje u kojem je dovoljno kratko upijati sunčeve zrake i probuditi osjetila. Nekima će 'upaliti' i petominutni ples po stanu uz omiljenu pjesmu!

Ako ne prakticirate ovakve jutarnje rituale, vjerojatno je i vaša isprika nedostatak vremena. To je ujedno i najčešći izgovor za preskakanje doručka, jednog od najzdravijih rituala. Za najjednostavniji, a kvalitetan doručak, poput kombinacije žitarica i mlijeka, treba izdvojiti svega par minuta. Ne brinite niti ako vam mlijeko teško pada, jer je mlijeko Lagano jutro u potpunosti bez laktoze, a dostupno je u klasičnom tetrapak pakiranju od 1 litre te u praktičnoj bočici od pola litre.  

Osjećate li neki od simptoma netolerancije na laktozu (bolove u trbuhu uz pojavu nadutosti, grčeva, učestalih vjetrova ili proljeva), koji se najčešće javljaju 30 minuta do 2 sata nakon konzumiranja namirnica koje sadrže laktozu, ne znači da se trebate odreći omiljene jutarnje kave s mlijekom. Lagano jutro s 1,5% mliječne masti lako je probavljivo i omogućuje uživanje u blagodatima mlijeka bez probavnih smetnji.

Mlijeko i dalje sadrži jednaku količinu visokovrijednih hranjivih tvari poput kalcija, bjelančevina i vitamina kao standardno Dukat mlijeko, a laktoza je razgrađena na jednostavnije šećere koji ovom mlijeku daju karakterističan slatkasti okus.

Uz Lagano jutro iznova otkrijte užitak u mlijeku, a uz omiljene jutarnje navike u cijelom danu!

Više o problemu netolerancije na laktozu i savjetima za pravilnu i uravnoteženu prehranu osoba koje teže probavljaju mlijeko saznajte na www.netolerancijanalaktozu.hr