CIJENA? SITNICA

Chanel najavio da će od ove jeseni cijene torbica vrtoglavo rasti

26.05.2023 u 14:21

Bionic
Reading

Cijene skupocjenih Chanelovih torbica, među kojima su i one najprepoznatljive na preklop i s logom CC, mogle bi ponovno porasti i to već od ovog rujna

Vodstvo Chanela dva puta godišnje, u ožujku i rujnu napravi kompleta presjek tržišta, provjeri stanje i napravi, ukoliko je potrebno, reviziju cijena. Tako je bilo i ovog ožujka, kada je otkriveno da su u cijelom svijetu povećane cijene njihovih torbica za 8 posto.

Otkrio je to glavni financijski direktor Chanela Philippe Blondiaux i stavio brojke na stol. Tako se klasična Chanelova torbica srednje veličine trenutno prodaje za 9700 eura, što bi bilo oko 1900 eura više negoli je to bilo prije 18 mjeseci. Usporedbe radi, Hermesova Birkinica veličine 25 centimetara trenutno može biti vaša za oko 8000 eura.

MODNA PARADA

Chanelova revija u Hollywoodu okupila slavne dame; pogledajte njihove stajlinge

Pogledaj galeriju

Kako je rekao Blondiaux, Chanel planira i dalje slijediti svoju politiku povećanja cijena u skladu s inflacijom troškova inputa, a glavni cilj modne kuće je minimizirati jaz u cijenama za isti proizvod u različitim zemljama svijeta.

Vjerovali ili ne, ali kombinacija povećane jedinične prodaje i viših cijena pomogla je u konačnici ovoj luksuznoj kući da u 2022. godini poveća prodaju za čak 17 posto, a povećana cijena Chanelovih torbica bila je u skladu s inflacijom.