FRANCUSKI CHIC

Revija o kojoj se govori: Chanel stigao do Hollywooda i priredio modni spektakl

10.05.2023 u 09:47

  • +26

Chanel Cruise 2023./2024.

Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Šesnaest godina prošlo je od predstavljanja Chanelove cruise kolekcije u zračnoj luci Santa Monica i pod vodstvom Karla Lagerfelda. Lukusuzna francuska kuća sada se vratila u grad anđela i pred brojnim zvijezdama smještenim u prvim redovima predstavila najnoviju

Mjesto radnje: Studio Paramount Pictures. Tema? Hollywood u punom smislu.

Chanel je 9. svibnja učinio ono što im uspijeva iz godine u godinu - oduševiti entuzijaste krojačkog stila jedinstvenom revijom koja se neće tako skoro zaboraviti. Nakon lokacija poput Dubaija, Havane i Seoula, modna kuća odabrala je Los Angeles za lokaciju predstavlja svoje nove cruise kolekcije. Na spektakularnoj reviji prisustvovale su brojne zvijezde na čelu s ambasadoricama brenda poput Margot Robbie, Kristen Stewart ili Marion Cotillard.

  • +14
Poznati na Chanelovoj reviji u Los Angelesu Izvor: Profimedia / Autor: MATT BARON/BEI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Ako je kinematografski svijet imao 'Amerikanca u Parizu', Chanel je iskoristio svoju reviju u Hollywoodu kako bi proslavio važnost pariškog brenda u Americi. Imajte na umu da je ova revija bila druga prezentacija brenda u gradu prepunom zvijezda, a posljednja je bila danas davne 2007. godine.

Počevši s glazbom iz blockbustera ‘Okrutne namjere’ iz 1999., Chanelova revija Cruise 2023./24. bila je puna stilskih superhitova. Na pisti su modeli ispričali priču o dva različita lika u sklopu priče o LA-u. Lamé kreacije zauzele su središnje mjesto, a nakon njih uslijedili su komadi spremni za ljeto na plaži ili bazenu.  Duh ‘it’ djevojke iz Los Angelesa, poput bogate nasljednice Paris Hilton i uzvanice showa,  našao se u središtu pozornosti, putem Chanelove neumoljivo ružičaste ponude, sve uparene s velikodušnim dozama zlata, sjaja i detalja ukrašenih draguljima. 

Kako je revija odmicala, pojavili su se i klasici modne kuće, ali s pomakom. Omiljeni tvid pojavio se u sočnim citrusnim tonovima, blejzeri su bili prekriveni šljokicama, a naizgled razumne štikle prešle su na divlju stranu s ugrađenim svjetlima. Krećući se od vrućih ružičastih i medeno zlatnih tonova, Chanel se kroz novu cruise kolekciju također osvrnuo na jednu od najsanjivijih karakteristika Los Angelesa - kalifornijske zalaske sunca - kroz paletu ručno biranih nijansi, zajedno s pletenim lookovima s izvezenim palmama.