nose ga princeze

Čak i najveće zaljubljenice u klasiku ne mogu odoljeti ovom modelu: Ovi kaputi vrući su trend sezone

10.10.2022 u 09:50

Bionic
Reading

Nema sumnje, dobro krojen, udoban i topao kaput vodeća je osnova jesenske i zimske garderobe, no to ne znači da morate nužno ostati u sigurnoj zoni prigušenih nijansi. Ove sezone odvažite se na malo modnog rizika i posegnite za kaputom upečatljive boje. Inspiracija neka vam bude modna ikona i kraljica bezvremenskog stila koja svojim stajlinzima baš nikada ne griješi, Kate Middleton

Pleteni puloveri, kardigani, traperice, čizme i kaputi čine osnove capsule garderobe za hladnu sezonu. Te modne osnove nosive su svaki dan i u svakoj prilici. Kako bismo ih mogli koristiti više sezona i bez greške upariti s vladajućim trendovima, obično se odlučujemo za prigušene boje poput sive, tamnoplave, crne ili bež, posebice kada je riječ o dominantnim komadima kao što je kaput.

Zaljubljenici u modu ove sezone pak koketiraju s modelima u žarkocrvenoj boji. Ovaj modni trend ne samo da osvježava inače mračnu zimsku garderobu, već je i iznenađujuće elegantan i svestran za kombiniranje. A to dokazuju i pripadnice britanske kraljevske obitelji, čijem se stilu divimo.

Crveni kaput: Vojvotkinja Kate i princeza Diana već su nosile ovaj modni trend

U sezoni za jesen i zimu na šoping listi želja ne nalaze se tipični kaputi u boji devine dlake i cool maksi modeli u crnoj boji. Ove sezone dominira upadljiv modni trend - crveni zimski kaputi - koji zimskom stilu daje snažan statement karakter. Bilo u boji svijetle boje trešnje ili vatrenocrvenoj boji, kaputi snažnih i dojmljivih nijansi vladat će ove sezone. Kate Middleton nedavno je pokazala sjajan primjerak, a princeza Diana, neprežaljena ikona stila, nosila ih je 80-ih godina.

  • +8
Princ William i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

Možda je upravo Kate Middleton bila inspirirana izgledom princeze Diane te je za nedavni posjet Walesu odjenula upečatljiv crveni vuneni kaput i uz njega kombinirala crne basic modne dodatke. Upravo su klasični i neupadljivi modni dodaci u crnoj boji odličan izbor jer daju klasičan kontrast trendi statement kaputu i stajlingu daju onaj tipično elegantan, kraljevski štih.

Kakav crveni kaput odabrati za ovu sezonu?

Princeza Diana nosila je crveni kaput midi duljine s crnim gumbima i puf rukavima, a princeza Kate pokazala je moderan model od visokokvalitetne vune s potpisom brenda LK Bennett. Oveći ovratnik i zlatni gumbi crvenom kaputu dali su vrlo elegantne i sofisticirane detalje. No tu su i odličan model klasičnog kroja s crnom kragnom i rukavima te oversized model koji je Diana nosila za predstavljanje princa Harryja.

Modni trend crvenih kaputa ove sezone može se pronaći i kod drugih brendova; C&A interpretira crveni kaput s lijepim kariranim uzorkom u crnoj boji, Riani crvenom kaputu daje ležeran boho šarm s ukrašenim porubom, a kalifornijski brend Vince odabire plemenitu nijansu hrđave crvene u duetu s jednostavnom siluetom kaputa nalik udobnom kućnom ogrtaču. Crveni kaputi ove sezone dolaze u različitim varijantama i oblicima te je lako pronaći onaj koji će se odmah uklopiti u već postojeću garderobu.

Kako kombinirati crvene kapute?

Crveni kaputi sami po sebi su statement komad, ​​ali to ne znači da ih je teško kombinirati. Naprotiv, mogu se nositi na iznenađujuće svestrane načine i upravo ih to čini vrućim modnim trendom ove jeseni te su savršeno prikladni za svakodnevnu upotrebu. Princeza Diana i princeza Kate kombinirale su ovaj modni trend s crnim basic haljinama dugih rukava, no jednako bi dobro funkcionirali i puloveri s lepršavim hlačama i kožnim salonkama. Tamne traperice i debele čizme, s druge strane, daju snažan prizvuk, a svakodnevni favoriti kao što su plave traperice ili bijela košulja lijepo se slažu s ovim modnim trendom. No ako želite malo više boje, crvene kapute možete kombinirati i s tamnoljubičastim tonovima.