povratak vintage modela

Zaboravite na minimalizam: Ove zime svi žele u ormaru imati baš ovakav kaput

05.10.2022 u 09:45

Bionic
Reading

Sezona pred nama donosi mnoštvo uzbudljivih trenova, a modni minimalizam pomalo pada u drugi plan. Dokazuje to i modni povratak nekada hit kaputa koji odiše cool retro vibracijama. Ma tko u hladne zimske dane ne bi poželio utonuti u toplinu i udobnost modela Penny Lane?

Povratak kaputa Penny Lane na modnu scenu savršen je trend za one koji su umorni od minimalističkih modela. Vjerojatno jedan od najljepših trendova kaputa ove godine - model Penny Lane se vratio, a s njim i pregršt cool vintage vibracija.

Modne zaljubljenice koje žude za nečim više od puf jakni, parki i vunenih kaputa u ovom modelu vrlo vjerojatno će pronaći komad za hladnu sezonu koji ne samo da grije, već i sjajno izgleda.

U modnom svijetu nije tajna to da su kaputi i jakne od ovčjeg runa čvrsto izborili svoje mjesto na samom vrhu vladajućih modnih trendova. Ipak, kaputi Penny Lane nešto su sasvim posebno jer se u svojim varijantama jako razlikuju i mogu se pronaći u svim mogućim bojama. Nerijetko izgledaju kao da su iskočili ravno iz slikovnice, a njihov vintage šarm nemoguće je zanemariti.

Kaput Penny Lane – trend koji ćete tako rado prigrliti ove zime

Prisjetite se samo filma 'Korak do slave' (Almost Famous) iz 2000. godine: prekrasna Penny Lane, koju glumi Kate Hudson, cool rock bend Stillwater, puno drame i sve to smješteno u sredinu 60-ih s puno hipijevskih vibracija. Apsolutni klasik za sve koji se žele otisnuti na malo putovanje kroz vrijeme. Kožni kaput s primjetnom količinom (umjetnog) krzna nosi Penny Lane te je postao i njezin zaštitni znak. Kostimografkinja filma Betsy Heimann, zadužena za taj nezaboravan stajling, bila je inspirirana hipijima i ikonama stila 60-ih i 70-ih, kada je rock glazba još bila izraženi način života. Kada je film ugledao svjetlo dana, izazvao je pravu pomamu za kaputom od brušene kože obrubljenog runom, a on je postao jedan od vodećih trendova tog razdoblja.

Budući da ovaj stil trenutno slavi veliki povratak, sasvim je prirodno da se Penny Lane našao uz bok prugicama. Inače, ovaj kaput potječe iz Afganistana i predstavlja tradicionalnu odjeću te zemlje tijekom 1920-ih. Povijesni modni komad, nema sumnje.

Modeli i vrste kaputa Penny Lane

Kada je riječ o bojama, nema ograničenja. Ako volite klasiku, možete se odlučiti za smeđe tonove, ali sjajno izgledaju i svijetle boje poput zelene, crvene ili plave. I dok se prvotni trend uglavnom fokusirao na modele od brušene kože, danas susrećemo i one od lakirane kože ili tkanine. Ovaj model nije dostupan samo u različitim bojama, već i oblicima pa tako, osim kaputa, tu i vrlo privlačne varijante prsluka i jakne.

Kada je riječ o kupovini ovog trendi kaputa, najisplativije ga je nabaviti u second hand dućanu. To ne samo da je najodrživiji način, već je i autentičan. Ako se, ipak, odlučite na kupovinu novog kaputa, dobro je osloniti se na veganske materijale poput umjetnog krzna, kako po pitanju dobrobiti životinja, tako i za dobrobit vašeg novčanika.

Kako ove sezone kombinirati Penny Lane

Ukratko, gotovo sve kombinacije su dopuštene. Ipak, malo više pozornosti valja usmjeriti na duljinu. Ukratko: kombinirate li suknju ili haljinu s hippie kaputom, bolje je da taj komad završava visoko iznad ili ispod koljena i da je u skladu s njegovom duljinom. U suprotnom, to može nepovoljno utjecati na proporcije.

Također je poželjno ne pretjerati. Oslonite se na dobru kombinaciju klasičnih osnovnih komada s nekoliko upečatljivih. Dobar stil krije se u postizanju ravnoteže i nadopunjavanju. Kao inspiracija mogu vam poslužiti neki od sjajnih stajlinga modnih profesionalaca.