HIT S TIKTOKA

Brzo i lako: Hrskavi kruh s češnjakom zadovoljit će i one s najizbirljivijim nepcem

02.11.2021 u 21:21

Bionic
Reading

TikTok odavno više nije samo mjesto na kojem možete pronaći najneobičnije plesne izazove ili šaljive videe

Na popularnoj društvenoj mreži nalazi se bezbroj najnevjerojatnijih recepata za koje doista nije potrebno puno kulinarskoga znanja, već samo malo vremena i volje.

Ako volite mediteransku kuhinju oduševit će vas jednostavan način na koji možete napraviti ovaj ukusan i zdrav obrok.

Kruh s češnjakom bez sumnje je jedan od najpopularnijih recepeta koje nudi TikTok, a nakon prefine feta tjestenine koja je bila veliki hit i brzih peciva s cimetom, stiže i kruh s češnjakom, soul food jelo kojem je teško odoljeti.

A da je riječ o sjajnom obroku dokazuje i podatak kako je pojam #garlicbread na TikToku zasad pregled nevjerojatnih 464,7 milijuna puta.

Ovako pripremljen kruh sjajan je kao međuobrok, dodatak večeri, ali i uz roštilj ili pak finu domaću juhu od bundeve.

I još jedna prednost: ovaj TikTok obrok se može pripremiti s domaćim pečenim baguetteom ili ako se jako žurite - s gotovim baguetteom.

KORISNI SAVJETI

Ne izbjegavajte ih, ove vam namirnice mogu pomoći da se osjećate bolje pa im pronađite mjesto na svakodnevnom jelovniku

Pogledaj galeriju

Sastojci: Baguet (domaći ili kupljen)

cijela lukovica češnjaka (da, dobro ste pročitali, jer se pri pečenju gubi dio okusa)

1 žličica maslinovog ulja

50 grama maslaca

5 listova bosiljka

sol, papar

Malo parmezana ili feta sira (po želji)

Priprema: Odrežite vrh lukovice češnjaka tako da se vide pojedinačni režnjevi. Zatim gomolj zamotajte u aluminijsku foliju, prelijte žličicom maslinovog ulja i stavite peći oko 45 minuta. Sada narežite bosiljak na male komadiće i stavite ga u zdjelu zajedno sa solju, paprom, maslinovim uljem, maslacem i po potrebi parmezanom ili feta sirom. Kad nakon 45 minuta izvadite češnjak iz pećnice, možete ga jednostavno istisnuti iz ljuske i dodati u smjesu s maslacem. Zatim baguette prerežite po dužini i na vrh stavite mješavinu maslaca i češnjaka. Ovako premazani kruh zatim ponovno stavite u pećnicu oko 10 minuta dok ne postane zlatno-smeđe boje i hrskav. Poslužite i dobar tek!