idilična atmosfera

Blagdani u hotelu Hyatt Regency Zadar

17.12.2025 u 14:09

Bionic
Reading

Pronašli smo još jednu zanimljivu dalmatinsku destinaciju za blagdane: Badnjak uz more ili doček Nove godine pod zvijezdama? Evo gdje uživati u dobroj hrani, koktelima i posebnoj atmosferi

Najljepše vrijeme u godini - blagdansko vrijeme - rezervirano je za druženje s najmilijima. Tih dana, osim dobrog društva, tražimo ugodnu atmosferu, ukusne zalogaje, pomno odabrana pića i dobru glazbu. Upravo to smo pronašli ove godine u Dalmaciji, u Zadru.

Blagdansku ponudu koja spaja kreativne koktele, ukusna jela i ugodno morsko okruženje te pritom stvara idiličnu atmosferu za obiteljska druženja, susrete s prijateljima ili romantične večeri priprema Hyatt Regency Zadar. Bit će to prvi blagdani u zadarskom hotelu koji već sada okuplja brojne lokalne goste na druženjima u Alfred’s baru uz more.

Smješten u obnovljenoj povijesnoj zgradi bivše zadarske tvornice Maraska, hotel kombinira industrijsku prošlost s modernim dizajnom. Topli interijer, umirujuće boje i otvoren pogled na more stvaraju opušten ugođaj, posebno u vrijeme blagdana kada terasa postaje jedna od najprivlačnijih lokacija u gradu - idealna za promatranje poznatog zadarskog zalaska sunca.

Proslavite Badnjak i Božić u čaroliji Hotela Hyatt Regency Zadar

Tradicionalna proslava Badnjaka u Zadru dobila je još jedno mjesto na kojem se Zadrani, ali i posjetitelji ovoga grada mogu okupiti i uživati u najfinijim jelima i koktelima. Riječ je o Hyattovom Alfred's baru. U hotelu su osmislili savršen blagdanski ambijent uz DJ-a koji će se pobrinuti za dobru atmosferu. Tijekom dana će nuditi različite koktele, među kojima se posebno ističe Grinch, s kombinacijom Midorija, Absoluta, falernuma i citrusa. Uz koktele će se posluživati i pizza fritta s provolone sirom, rikotom, rajčicom i čvarcima, te kobasica sa sirom na kruhu s domaćim kvascem, rajčicom i bosiljkom.

Badnju večer će upotpuniti specijaliteti Hyattove kuhinje spremljeni posebno za ovu prigodu - „Cesar“ salata s Jakobovim kapicama i vrganjima, fileti bakalara na zeleno s raguom od algi i školjaka te Mignon s čokoladom i kokosom, savršeni za blagdanski užitak u intimnoj i ugodnoj atmosferi Alfred’sa.

Sour dough pain de campagne, Arancino od gambera, “Arrosto di manzo“ goveđi brisket, složenac od meda i jabuka samo su neki od specijaliteta koji će biti posluženi na Božićnoj večeri u hotelu. Pažljivo kreirana jela koja spajaju tradicionalne okuse blagdana s modernim kulinarskim tehnikama, elegantna dekoracija i svečana atmosfera prostora hotela Hyatt dodatno naglašavaju čaroliju Božića. Uz to naglasak stavljen je na lokalne namirnice i sezonske delicije, čime se slavi autentičnost okusa i duh zajedništva.

“Under the Stars” doček Nove godine

Pjenušac dobrodošlice, svježe otvorene kamenice i niz ukusnih, pažljivo pripremljenih zalogaja označit će početak novogodišnje noći. Palm House restoran i Alfred’s bar bit će spremni svim gostima omogućiti jedinstveno gastro iskustvo utemeljeno na autentičnim dalmatinskim okusima. Nakon uvodnog druženja slijedi večera od pet sljedova koju potpisuje hotelski kulinarski tim s jelima poput raviola punjenih paškom skutom i fileta romba s vongolama i hrskavim kaparima koji će stvoriti poseban doživljaj za sve goste.

Za glazbenu kulisu i dobru atmosferu pobrinut će se DJ koji će puštati domaće i međunarodne hitove, a pratnja saksofona unijet će dašak elegancije i šarma. Malo prije ponoći gosti će se preseliti na terasu uz more. Tamo se priprema svečana zdravica pod otvorenim nebom, a nakon ponoćnih čestitki slavlje se nastavlja na terasi i u baru, uz ples do ranih jutarnjih sati.

Za one koji žele produžiti doživljaj, hotel nudi paket od dva noćenja za dvije osobe, uključujući novogodišnju večeru, doručak, korištenje Lavanda spa centra i fitnessa. Paket je dostupan u dvije varijante, ovisno o vrsti sobe. Sve informacije i rezervacije dostupne su na službenoj stranici hotela Hyatt Regency Zadar.