ASTRO PROFIL

Bikovi: Marljivi i pouzdani ili tvrdoglave lijenčine?

13.05.2017 u 08:20

Bionic
Reading

Svaki zodijački znak ima dobre i loše osobine. Pojedinac kod kojeg prevladavaju dobre strane viši je i napredan predstavnik svog znaka. Onog koji objedinjuje loše strane nazivamo nižim i nazadnim tipom

Značajke Bika višeg tipa

Dobroćudan je i sklon rješavanju razmirica dogovorom i kompromisom. Trudit će se izbjeći sukob dokle god osjeća da ima izgleda za mirno rješenje. Odan je i topao ljubavni partner i prijatelj.

Rado će priskočiti u pomoć obitelji, prijateljima i potrebitima. Pouzdan je i u privatnim i u profesionalnim odnosima. Kad god može, održat će obećanje i ispuniti obavezu.

Strpljiv je i ustrajan. Cilj mu je obaviti posao kako valja, a ne obaviti ga prije drugih. Realan je i prizemljen. Nije snob i uspjeh mu ne udara u glavu.

Razumno raspolaže novcem i trudi se što prije financijski osamostaliti da ne bude nikome na teret. Kupuje proizvode trajne vrijednosti ne mareći za modu.

Značajke Bika nižeg tipa

Ne plane brzo ni lako, ali ako plane, dugo 'divlja' i teško se smiruje. Zna biti nevjerojatno tvrdoglav i nepopustljiv. Nikakvi dokazi i logika ne vrijede protiv Bika koji se inati. Najbolje ga je pustiti da sam dođe do ispravnog zaključka.

Želi biti imućan zbog sigurnosti, luksuza i impresioniranja okoline. Zavidan je i nastoji nauditi onima koji imaju više imovine ili ugleda od njega. U najmanju će ruku o njima širiti tračeve.

Smatra da cilj opravdava sredstva, ali samo ako se radi o njemu. Bez krzmanja će iskoristiti drugoga ako vjeruje da će ga to približiti ostvarenju cilja. Iznenađen je ako mu okolina ne priskače u pomoć.

Iako voli stjecati imetak, lijen je i trom. Najradije bi da drugi obave sve umjesto njega. Sposoban je provoditi dane izležavajući se, grickajući i pijuckajući. Pokušaji nagovaranja na rad rijetko imaju uspjeha. Aktivira se samo kad je motiviran.