U POVODU SVJETSKOG DANA ZDRAVLJA

Besplatni zdravstveni pregledi u većim hrvatskim gradovima

08.04.2011 u 12:27

Bionic
Reading

Najveći hrvatski gradovi i ove su godine domaćini javnozdravstvene akcije Zajedno prema zdravlju koju Pliva tradicionalno organizira u povodu Svjetskog dana zdravlja

Plivin centar zdravlja očekuje sve građane danas u Zagrebu na Trgu Petra Preradovića, u Osijeku na Trgu Ante Starčevića, u Splitu na Rivi, dok će se javnozdravstvena akcija u Rijeci ove godine održati sutra, 9. travnja, u sklopu otvorenja prve dionice riječkih šetnica Plumbum-Trsat. Akcije traju od 10 do 14 sati te su ujedno prilika da zajedno s Plivom građani proslave 90 godina uspješnog poslovanja i brige za zajednicu.


U Plivinom centru zdravlja u Zagrebu građani mogu obaviti besplatne zdravstvene preglede koji uključuju mjerenje tlaka i razine šećera u krvi te se posavjetovati s liječnicima i članovima Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga o prevenciji i liječenju kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa.

Jedna u nizu Plivinih inicijativa povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je i akcija prikupljanja starih lijekova koja se provodi u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje te Zavodom za javno zdravstvo grada Zagreba. Dokaz brige za zajednicu je i projekt financiranja izgradnje riječkih šetnica osmišljen u svrhu rekreacije građana kao važnog oblika prevencije mnogih bolesti.

Javnozdravstvene akcije svake godine okupljaju sve veći broj građana koji se aktivno uključuju u Plivinu misiju unapređenja kvalitete života i zdravlja građana. Pliva se već 90 godina brine o zdravlju ljudi te svojim ulaganjem u različite projekte usmjerene edukaciji o zdravlju postavlja nove standarde u društveno-odgovornom poslovanju.

Svjetski dan zdravlja obilježava se različitim događajima diljem svijeta, a uoči ovogodišnjeg Svjetska zdravstvena organizacija posebno se usredotočila na teme kako unaprijediti kvalitetu ljudskog života, odnosno očuvati zdravlje građana, pri čemu je fokus stavljen na kardiovaskularne bolesti i dijabetes te važnost pravilne prehrane, redovite tjelesne aktivnosti i izbjegavanja duhanskih proizvoda kao faktora prevencije mnogih bolesti.