ANDRÉ LEON TALLEY

Anni Wintour hrana je nebitna, a radni ručak nikad ne uključuje - ručak

25.05.2020 u 15:19

Bionic
Reading

André Leon Talley zasigurno je vrlo osebujna pojava u svijetu mode. Ekscentrični Afroamerikanac, godinama je bio kreativni direktor Voguea i desna ruka Anne Wintour

Talley je pojava koju se jednostavno ne može primijetiti - krupni Afroamerikanac koji voliti nositi upadljive uzorke i neobične kaftane - u društvu Anne Wintour bio je standardna postava na mnogim modnim revijama.

Njih su se dvoje upoznali još davne 1983. godine, a Anna ga je imenovala Vogueovim kreativnim direktorom 1987.

Talley iz godina koje je proveo s najmoćnijom ženom mode ima puno zanimljivih anegdota, a za najpoznatiju urednicu na svijetu, kaže kako ima svoja, vrlo neobična nepisana pravila kojih se drži.

Nijedan njezin sastanak ne traje dulje od 8 minuta, a hrana zapravo nije dio radnog ručka!

Jednom su, prisjeća se, njih dvoje taksijem se odvezli do restorana gdje su naručili hranu, ali Anna je ničim izazvana odjednom objavila kako odlaze, prije nego je prvi slijed stigao na stol.

'Njoj hrana uopće nije bitna', smije se Talley, koji se može pohvaliti s čak 50 luksuznih kofera kuće Luis Vuitton.

Iako su mnogi tadašnji zaposlenici u Vogueu potjecali iz bogatih obitelji i nije im bila uopće bitna zarada, kod Talleyja to nije bio slučaj. 'Kad sam prigovarao da mi je plaća mala, rekli su mi da tamo svi imaju svoj izvor financiranja', prisjetio se 71-godišnji Talley svojih početaka.

  • +4
André Leon Talley Izvor: Profimedia / Autor: Swan Gallet/WWD / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odrastao je u skromnoj obitelji s bakom u Sjevernoj Karolini, a sa 21 je počeo raditi za Vogue, kao jedan od rijetkih afroameričkih modnih novinara u svijetu mode.

O svojoj knjizi 'Chiffon Trenches' kaže kako je zapravo 'ljubavno pismo Anni', iako je jasno naglasio da ga je slavna urednica 'bacila pod autobus'.

Talley i Wintour razišli su se 2018. godine, nakon što je on saznao kako više neće intervjuirati uzvanike na crvenom tepihu na godišnjoj Met Gala, niti za Vogueov podcast. Na Met Gali ga je tad zamijenila Liz Koshy, mlada YouTube zvijezda. Uvjeren je da je odbačen jer je 'odjednom postao prestar, predebeo i više nije bio 'cool'.

Iako mu je sasvim jasna mu je činjenica kako se svijet mijenja, nije mu se svidio način na koji je završila njihova dugogodišnja suradnja.

'Da je bar nazvala i rekla: 'André, mi idemo u posve drukčijem smijeru s Met Galom, to je sad bitno za naš brend'. Rekao bih da je to u redu i uživao u svojoj večeri. Međutim, nije', kaže.

Ipak u knjizi je otkrio i kako ga je Anna pozvala na svoje prvo vjenčanje i na kasnija vjenčanja svoje djece, pomogla mu oko posudbe kako bi mogao kupiti kuću koja je pripadala njegovoj voljenoj baki, ponovno mu pružila priliku u Vogue kad je u 90-ima dao otkaz iz nepoznatih razloga....

Anna ga je poslala i u spa i na tretmane mršavljenja no on bi se vrlo brzo vratio na staro. 'Bila je vrlo zabrinuta za moje zdravlje. Znam da je mnogima u svijetu mode smetao moj izgled. Anna je sjedila uvijek pored mene i ta mršava bijela žena je izgledala još minijaturnije u usporedbi sa mnom', kaže ovaj osebujni Amerikanac kojem je moda najveća ljubav i životna strast.