MODNA INSPIRACIJA

Pet modela udobnih cipela koji najbolje pristaju najpoželjnijoj suknji sezone

25.05.2020 u 11:42

Bionic
Reading

Iako obuća s vrtoglavo visokom potpeticom ima laskav učinak na siluetu nogu, njihovim nošenjem većina žena žrtvuje udobnost, stoga verzije s malom i značajnom petom predstavljaju njihovu idealnu alternativu, a ovi specifični modeli, prema riječima modnih stručnjaka, najbolje će pristajati uz najpoželjniju suknju sezone

Takozvane fluidne suknje u svim dužinama, čiji materijal lagano pada i suptilno naglašava liniju, smatraju se velikim sezonskim trendom, a u paru s udobnim i lijepim modelom cipela izgledaju posebno elegantno u svakoj prilici.

Kako biste ovoga ljeta najbolje iskoristili blagodati trendovskih suknji, modni eksperti izdvajaju pet modela cipela koji će se, odim u kombinaciji s popularnim modelima suknji, pokazati isplativom modnom investicijom zbog svojih udobnih karakteristika i klasičnog dizajna koji odolijeva nametnutim modnim trendovima.

Cipele mule

Već nekoliko uzastopnih sezona prisutne na modnoj sceni, cipele mule jedan su od modnih trendova u svijetu obuće koji nećemo zaobići ni u novoj ljetnoj sezoni. U kombinaciji sa suknjom, ovaj specifičan model cipela s manjom petom, poput iznimno visokih modela, u stanju je vizualno produljiti noge, a da pritom ne žrtvujete udobnost.

Cipele s kitten heel petom

Elegantne cipele s niskom, takozvanom kitten potpeticom, 90-ih godina slovile su za veliki modni hit, a ciklička narav modne industrije ponovno ih je uspjela učiniti relevantnima. Riječ je o obući koja će se, neovisno o prilici, savršeno uklopiti u gotovo svaku odjevnu kombinaciju, a zahvaljujući svojoj višesezonskoj popularnosti slove za pametnu modnu investiciju.

Dvobojne cipele

Ako postoje cipele koje elegancijom mogu nadmašiti klasične salonke, onda su to zasigurno 'slingback' cipele, odnosno cipele s otvorenom petom koje i ove sezone suvereno vladaju modnom scenom. Njihova najpopularnija inačica ona je s potpisom francuske kuće Chanel koju je 1957. godine dizajnirala slavna Coco Chanel.

Kultne dvobojne sandale s potpisom Chanel, zahvaljujući kapici na prstima u oprečnoj boji, predstavljaju univerzalno laskav model obuće jer upravo zbog navedenog detalja stvaraju vizualan efekt manjih stopala i noge čine duljima, a vlastitu verziju ovih laskavih cipela gotovo svake godine nude i brojni drugi brendovi.

Visoke natikače

Poput cipela mule, elegantni modeli visokih natikača posljednjih sezona slove za najpoželjniju ljetnu obuću, a glavnog kriva njihove popularnosti brojni vide u britanskom dizajneru Danielu Leeju na čelu talijanske modne kuće Bottega Veneta. Nalik prijašnjim sezonama, ovaj kultni talijanski brend i ove je ponudio brojne verzije elegantnih natikača, a njegov primjer tradicionalno su odlučili slijediti popularni high street brendovi.

'Gole' sandale

S prepoznatljivim remenčićima, takozvane 'gole' sandale već nekoliko uzastopnih sezona vladaju modnom scenom, a po svemu sudeći, i ovoga ljeta slovit će za omiljeni model obuće.

Zavodljivog izgleda zahvaljujući tankim remenčićima koji, u odnosu na brojne druge modele, posebno ističu stopala, u kombinaciji s trendovskim modelima suknji garantiraju besprijekoran izgled u svakoj prilici.

  • +12
'Gole' sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo