ODOLIJEVAJU TRENDOVIMA

Modni stručnjaci složni: U ove komade odjeće najviše se isplati investirati

25.05.2020 u 14:13

Bionic
Reading

Koliko god pojedini trendovi djeluju primamljivo, klasični odjevni komadi i obuća s neograničenim rokom trajanja smatraju se najisplativijom modnom investicijom. Razmišljanje od dugovječnosti vaših kupovina ne samo da predstavlja održivi modni pristup, već pomaže u izgradnji stila koji je bezvremenski i uspješno odolijeva nametnutim modnim trendovima

S ovim mišljenjem brojni modni brendovi odlučili su se više pozabaviti godine 2014. predstavljanjem i promoviranjem takozvanih capsule kolekcija stvorenih od komada koji stvaraju kompaktnu cjelinu. Na modnoj sceni oduvijek postoje pojedini komadi koji se uspijevaju uzidći visoko iznad aktualnih trendova, što ih čini savršenima za ulaganje i dodavanje u postojeću kolekciju u ormaru.

Od traperica koje su popularne desetljećima do obuće koje ćete zauvijek cijeniti, ovi komadi, prema mišljenju modnih stručnjaka, nikada neće izumrijeti.

Kombinezon

Klasičan model kombinezina jedan je od onih odjevnih komada koji će savršeno funkcionirati u svakoj sezoni i u danima kada ne znate što biste odjenuli zbog svoje lakoće stiliziranja. U zimskim mjesecima izvrsno će funkcionirati u službi slojevitog stila odijevanja s komadima poput dolčeviti i glomaznih čizmi, dok će u ljetni  mjesecima idealno pristajati u kombinaciji s trendovskom obućom poput sandala s tankim remenčićima.

  • +30
Kombinezoni Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Suknja midi dužine

Posljedjih godina svjedoci smo velike popularnosti laskavih modela suknji čija duljina seže do pola lista, a njihova višesezonska vladavina dovoljno govori o tome kakvim se herojem smatraju u garderobi svake zaljubljenice u modu.

  • +51
Midi suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Udobne sandale

Sandale anatomskog i sportskog izgleda, koje najčešće karakteriziraju podesivi remenčići s čičkom i deblji đon koji savršeno podržava stopala posljednjih godina nametnule su se kao jedan od najpoželjnijih modela ljetne obuće, a zahvaljujući svojoj višesezonskoj vladavini, brojni modni stručnjaci smatraju ih obućom vrijednom investiranja.

  • +24
Sportske sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Chelsea čizme

Takozvane chelsea čizme visine do gležnja najčešće definira elastičnio dio sa strane koji omogućuje da se lako navuku i skinu, a upravo ovaj mali, vizualno zanimljiv detalj daje im nevjerojatnu praktičnost i udobnost.

Bijele traperice

Kada je riječ o vječnom denimu, modni stručnjaci izdvajaju bijele traperice kao model koji bi svaka zaljubljenica u modu trebala posjedovati u svojoj kolekciji. Iako se najčešće vežu za stil odijevanja u toplijim mjesecima u godina, posljednjih godina postale su nezaobilazan prizor i u zimskim mjesecima, a njihove elegantne inačice opuštena kroja odabir su kojim ne možete pogriješiti.

Baloner

Ako se neka jakna može pohvaliti statusom bezvremenskog odjevnog komada, onda je to zasigurno baloner. Kao bezvremenski klasik i čest izbor u prijelaznim razdobljima, baloner godinama intrigira modnu industriju, a britanska modna kuća Burberry njihov je standardni sinonim.

Majica breton

Sinonim ležernog francuskog stila, breton majice najčešće se povezuju s modnom ostavštinom slavne Coco Chanel, a zahvaljujući svom klasičnom dizajnu i bezvremenskom statusu na modnoj sceni, odjevni su komad koji se isplati imati u kolekciji.

Mala crna haljina

Ako namjeravate ovoga proljeća obogatiti svoju garderobu, investirajte u malu crnu haljinu. Ovaj bezvremenski komad trebao bi se nalaziti u ormaru svake žene, idealan je odabir za razne prigode i dopušta stiliziranje na bezbroj načina.

  • +11
Crne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kožna jakna

Kožna jakna u svim svojim inačicama godinama ne prestaje fascinirati modnu industriju,a ukoliko odlučite investirati u jaknu od prave kože, nećete požaliti jer su postale neprolazni modni klasik, a zahvaljujući svestranosti idealno će se uklopiti u svačiji stil i odjevnu kombinaciju.

Bijela košulja

Moć ovog odjevnog komada ne jenjava desetljećima. Unatoč brzomijenjajućim trendovima koji dolaze i odlaze s modne scene brzinim svjetlosti, bijela košulja vječna je inspiracija žena diljem svijeta.

  • +57
Bijele košulje iz high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kožne sandale

Ukoliko tragate za savršenim parom ljetne obuće u kojem ćete uvijek izgledati dotjerane, nećete pogriješiti odabirom klasičnih ravnih sandala od kože po uzoru na proslavljeni model Oran s potpisom luksuzne francuske kuće Hermes.

Kaput u boji devine dlake

Budući da je smeđa boja sama po sebi neutralna, ako se odlučite za ovakve modele, nećete imati puno problema oko osmišljavanja svakodnevnih odjevnih kombinacija, poslovnih stajlinga, ali i večernjih outfita kad želite ostaviti wow dojam.

Bijele tenisice

Koliko je klasičan par bijelih tenisica modno nepobjediv, dovoljno govori u prilog njihova višesezonska dominacija na modnoj sceni, a ukoliko ih u svojoj kolekciji u ormaru još uvijek ne posjedute, pravo je vrijeme da to učinite.

  • +10
Bijele tenisice i dalje su hit Izvor: Profimedia / Autor: N. N.