hit sezone

Ako vam je baloner dosadio, ovo je savršena prijelazna jakna

18.05.2023 u 15:02

Bionic
Reading

Baloner je nesumnjivo savršen izbor za prijelaznu jaknu. No, ako vam je klasika u obliku bež balonera već pomalo dosadila, traper model mogao bi biti pravo osvježenje u vašem ormaru

Kada je riječ i traperu, svake sezone se poteže pitanje o modelima hlača ili jakni koje će se najviše nositi. No, s vremena na vrijeme pojavljuju se noviteti koji nam omogućuju da garderobi samo poseban zaokret.

Među trendove za proljeće/ljeto 2023. traper baloner uvukao se kao jedan od najzanimljivijih izbora za nošenje u vrijeme vladavine prijelazne garderobe.

Modne piste već su predvidjele da se nalazimo pred jednim od većih trendova sezone. Na reviji brenda Chloé mogli smo vidjeti model Quannah Chasinghorse u totalno denim looku, sastavljenom od crop topa i traperica širokih nogavica s bočnim ušicama i vezicama, koji je kombiniran s balonerom, također u od trapera, širokog preklopa i ukrašenog metalnim detaljima.

U svojim kolekcijama za ovu sezonu Y/Project i Diesel postavili su traper kao okosnicu svojih stajlinga pa traper balonera nije nedostajalo u njihovim prijedlozima. I dok ih je Y/Project kombinirao s pripadajućim visokim čizmama, u ispranijem traperu, Diesel se odlučio za puno tamniju nijansu, uz traperice, čizme špic vrha i odgovarajuću kapu.

Yeohlee je još jedan brend koji je za proljetnu sezonu odabrao ovaj komad, no u sofisticiranijoj varijanti koja se kombinira uz traperice ravnog kroja i muževne cipele. Patchwork, ove godine sveprisutan u svim odjevnim komadima koji nam padnu na pamet, poprimio je i formu traper balonera. Jedan od najboljih primjeraka ima Marc Jacobs , koji s komadićima u različitim nijansama plave, crne i metalik boje kreira dizajn koji ne može proći nezapaženo.

Tod's je također pribjegao ovim tehnikama, ali na malo diskretniji način. Tako je predstavljen baloner koji uključuje dvije nijanse traper tkanine, jednu svjetliju i drugu tamniju, u vertikalnim segmentima i kombiniran uz odgovarajuće traperice.

  • +4
Traper baloneri Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo