SAVRŠENO OSVJEŽENJE

Ako ste ljubitelj sladoleda, ova će vas zdrava poslastica totalno oboriti s nogu

02.07.2021 u 18:00

Bionic
Reading

Ljeti je za mnoge najomiljeniji desert sladoled, a ukoliko pazite na figuru i unos kalorija, onda ćete s oduševljenjem isprobati prefini i zdravi sladoled koji će se svidjeti i vašim najmlađim ukućanima

Idealna zdrava opcija je bez sumnje, sladoled koji se radi od jogurta i voća. Tzv. frozen yogurt idealan je za ljetne vrućine, a kasnije se sigurno nećete brinuti jeste li pretjerali s količinom kalorija unešenih u organizam.

Ova jednostavna i ukusna slastica jednostavno se pripravlja, a ako ste niste ljubitelj višnji, slobodno ih zamijenite s borovnicama, jagodama, trešnjama, malinama...

Osvježavajući sladoledni štapić od višanja koji je ukusan i vrlo hranjiv svidjet će se svima i odlična je alternativa za kupovne slastice koje su često pune šećera i dodataka.

Evo kako ga napraviti:

Sastojci:

kremasti grčki jogurt

malo vanilin šećera

višnje

Priprema:

Jogurt pomiješajte s vanilin šećerom, operite, osušite i dodajte višnje kojima ste prethodno maknuli koštice.

Smjesu ulijte kalupe za sladoledne štapiće i zamrznite na nekoliko sati. I dobar tek.

Savjet: Ukoliko nemate plastične kalupe za tzv. popsicles, nemojte se brinuti - možete upotrijebiti i npr. male plastične čaše, kalupe za led ili kalupe za muffine samo ih obložite alu folijom i drveni štapić probodite kroz foliju u središte kalupa kako bi štapić stajao uspravan.