ne morate kuhati

Najbolji recept za paklene vrućine: Ukusnu i osvježavajuću salatu možete jesti zasebno ili kao prilog, a gotova je u tren oka

30.06.2021 u 12:07

Bionic
Reading

Najpopularniji grčki sir, feta, odličan je dodatak ljetnim jelima, a odlično se slaže s rajčicama i maslinama. Za vrijeme ljetnih vrućina počastite se ukusnom i osvježavajućem salatom u grčkom stilu

Kada temperature porastu žudimo za laganim jelima, a povrće je tada najbolji izbor. Jedna od kraljica ljetnih salata je grčka salata koja sadrži masline, krastavce, luk i rajčicu predivno povezane sa slanom fetom te prelivenu limunovim sokom i maslinovim uljem. Ukusna i aromatična ova salata je gotova u tren oka, i što je najbolje, ne morate paliti štednjak.

Potrebni sastojci:

  • 2 rajčice
  • 2 krastavca
  • 1 crveni luk
  • 100 g crnih maslina
  • 100 g feta sira
  • Svježa menta
  • Sok od limuna
  • Sol
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Origano

Postupak:

Operite, osušite i nasjeckajte krastavce i rajčice.

Ogulite crveni luk i narežite ga na trakice.

Fetu narežite na male kockice i pomiješajte ih s malo ulja i origana.

U posudu za salatu stavite krastavce, rajčicu, luk, feta sir i listove mente.

Salatu posolite te prelijte limunovim sokom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem