recept koji ćete brzo zavoljeti

Tjestenina kao zdrav obrok: Salata stvorena za dane kada vam se jede nešto fino, a ne želite dugo kuhati

02.07.2021 u 13:06

Bionic
Reading

Ljeti salate doslovce obožavamo, a najveća prednost im je što nude pregršt kombinacija. Za zdraviju varijantu kombinirajte tjesteninu od cjelovitog zrna te sezonsko povrće

Cjelovita tjestenina zdravija je od bijele, jer ima mnogo hranjivih sastojaka poput složenih ugljikohidrata, bjelančevina, vlakana, željeza, magnezija i cinka. U ovom receptu služi kao podloga salate od piletine i sočnog sezonskog povrća, tikvica, patlidžana i rajčica. Za poseban. okus napravite domaći vinaigrette sa sokom limete, maslinovim uljem, soli i paprom.

Potrebni sastojci:

  • 350 g tjestenine od cjelovitog zrna
  • 200 g pilećeg filea
  • 12 cherry rajčica
  • Pola crvene paprike
  • 1 tikvica
  • Pola patlidžana
  • 1 brokula
  • 1 limeta
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar
  • Svježi bosiljak

Postupak:

U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Nakon kuhanja, tjesteninu ocijedite, isperite pod hladnom vodom i ostavite da se ohladi.

Ogulite patlidžan i nasjeckajte ga na kockice. Nakon toga operite, osušite i narežite na kockice tikvicu i papriku.

Operite, osušite i po pola prerežite cherry rajčice. Zatim piletinu narežite na kockice, a brokulu operite i odvojite na grančice.

U tavicu dodajte ulje i pirjajte svo povrće.

Dodajte piletinu i kuhajte dok dobro ne zavri, a zatim posolite i popaprite po ukusu.

Napravite vinaigrette sa sokom limete, maslinovim uljem, soli i paprom. U posudu za salatu dodajte tjesteninu, povrće i piletinu. Salatu prelijte vinaigretom od limete te dobro promiješajte. Salatu poslužite na tanjurima i dodajte malo ribanog sira i nekoliko listića svježeg bosiljka.