pronađite im alternativu

10 popularnih trendova u svijetu interijera koji danas izgledaju zamorno

05.12.2020 u 17:22

Bionic
Reading

Nije nikakva tajna to da se brojni po pitanju uređenja interijera inspiriraju i povode za viđenim primjerima na društvenim mrežama poput Instagrama i Pinteresta. Rezultat toga je sveprisutnost pojedinih trendova u interijerima, zbog čega, prije ili kasnije, počinju djelovati zamorno

Bijeli interijeri inspirirani skandinavskim stilom

Iako je riječ o stilu koji nikada ne izlazi iz mode, izostanak boja na zidovima i namještaju s vremenom postaje jednoličan i dosadan, a kako biste izbjegli navedeno, svoj dom u skandinavskom duhu obogatite bojama, stilovima i teksturama bez straha od nesavršenosti.

Makrame tapiserija

Već neko vrijeme svjedoci smo velike popularnosti ručno rađenih makrame komada koji su zaživjeli u spavaćim sobama i dnevnim boravcima u boho maniri, no postoji nekoliko drugih trendova uz pomoću kojih ćete zidovima darovati potrebnu dozu osobnosti i karaktera.

Galerijski zid stvoren od različitih fotografija, slika i umjetničkih postera predstavlja idealnu alternativu makrame tapiseriji, čija je sveprisutnost u domovima ljubitelja interijera učinila to da s vremenom djeluje zamorno.

Kaktusi

Nakon detalja ananasa, kaktusi su postali česta pojava u interijerima kao sobna biljka ili glavni motiv na ukrasnim predmetima, tapetama i tekstilu. Alternativu motivu kaktusa u interijerima činit će bezvremenski cvjetni ili retro uzorak koji može djelovati podjednako atraktivno u prostoru.

Lampe od prirodnih vlakana

Ovaj trend osobito se odnosi na prepoznatljiv model lampe Sinnerlig s potpisom švedske Ikee, sveprisutan detalj u domovima brojnih ljubitelja interijera diljem svijeta. Ova vrsta rasvjete i njezine inačice daruju potrebnu dozu topline prostorima poput dnevnog boravka, blagovaonice ili spavaće sobe, no razmislite o nekim drugim alternativama, poput moderne rasvjete avangardnog ili retro dizajna.

Tepih Berber

Stvoren od ovčje vune i najčešće ukrašen crnim geometrijskim uzorkom, ovaj prepoznatljiv tepih posljednjih sezona sveprisutan je detalj u brojnim interijerima, no ukoliko ste ljubitelj tepiha u etno maniri, odaberite model sličnoga stila, no s više boja, motiva i uzoraka.

Stolice Eames

Ovaj kultni model stolice stvoren početkom 20. stoljeća postao je toliko česta pojava u interijerima da danas izgleda poprilično zamorno, a kako biste izbjegli navedeno, stručnjaci u svijetu interijera sugeriraju da uključite maštu i svoj blagovaonski stol obogatite mješavinom stolica različitih stilova.

Motiv palminih grana

Tropski izgled koji se najviše očituje po pitanju tapeta još je jedan trend koji se posljednjih sezona dobrano udomaćio u domovima ljubitelja interijera, zbog čega danas djeluje zamorno. Ukoliko želite istaknuti svoje zidove efektnim tapetama, umjesto onih s motivom palminih grana razmislite o verzijama bogatih teksturom.

Edisonova žarulja

Poput skandinavskog stila, posljednjih sezona svjedoci smo velike popularnosti industrijskog stila u interijerima čija su glavna karakteristika rasvjetna tijela s velikim žaruljama, no došlo je vrijeme da im pronađene alternativu. Ako preferirate rasvjetu retro izgleda, mnoštvo je opcija koje nisu toliko trivijalne.

Okruglo ogledalo s okvirom od bambusa

Ovaj tip ogledala postao je nezaobilazan detalj u interijerima inspiriranim boho stilom, no kao sa svakim trendom koji se pojavi na sceni, i ovome vladavina neće trajati vječno. Umjesto modela ogledala s okvirom od bambusa, razmislite o onima s baroknim zlatnim okvirom koji će izgledati podjednako efektno na zidu.

Pločice subway

Posebice njihove bijele inačice, takozvane pločice subway posljednjih sezona postale su nezaobilazne u kuhinjama i kupaonicama brojnih ljubitelja interijera, no postoji mnoštvo podjednako zanimljivih i lijepih alternativa, poput pločica geometrijskih oblika ili onih koje imitiraju izgled pčelinjih saća.