SAVJETI DIZAJNERICE

Tri načina na koje namjestiti krevet tako da izgleda kao iz kataloga

04.11.2020 u 14:32

Bionic
Reading

Kako to obično biva u životu, dan nam mogu popraviti male stvari. Ako još uvijek radite od kuće i tražite način na koji da se osjećate produktivno i korisno od samog jutra, naš savjet je da započnete sa spremanjem kreveta. Ova mala rutina pomoći će vam da vaša spavaća soba uvijek izgleda uredno, zbog čega ćete se osjećati dobro, a mi vam danas otkrivamo kako da namjestite krevet poput profesionalca

Američka dizajnerica interijera Shea McGee, koja je sa suprugom osnovala ured za dizajn interijera Studio McGee te odnedavno na Netflixu ima i emisiju 'Dream Home Makeover', u kojoj savjetuje kako prostor učiniti maksimalno funkcionalnim i oku ugodnim, na YouTubeu sa svojim obožavateljima redovito dijeli trikove i savjete za uređenje doma.

McGee prilikom svakog projekta pomno pazi na svaki detalj, a isto primjenjuje u svom domu. Kao majka dvoje djece vrlo dobro zna da je organizacija ključna kako bi sve savršeno funkcioniralo, kako na poslu, tako i kod kuće. Najbolji način da dom uvijek bude uredan je da odmah pospremite za sobom, a ta rutina počinje od spremanja kreveta.

Čim otvorite oči, potrudite se poravnati plahtu i namjestiti krevet. To će vas motivirati da budete produktivniji tijekom cijelog dana, a i osjećat ćete se odmah bolje kad vidite kako vaša spavaća soba automatski izgleda ljepše.

McGee u videu predlaže tri načina na koje namjestiti krevet te ih primjenjuje i tijekom uređenja domova svojih klijenata. Uz pomoć ovih savjeta vaš će krevet izgledati kao iz najljepšeg kataloga.

Tri načina na koje namjestiti krevet Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube / Studio McGee

Ono na što trebate obratiti pažnju i primijeniti prilikom namještanja kreveta su slojevitost, različite teksture i detalji - tri tajna sastojka koja će učiniti veliku razliku, tvrdi slavna dizajnerica interijera.

Također, neka na vašem bračnom krevetu uvijek budu dva para jastuka, uključujući ukrasne jastučiće. Jastuci će krevet učiniti bogatijim i udobnijim.

Slojevitost možete postići na način da presložite poplun na pola, a potom ga vratite unatrag, kao što je to McGee učinila na prvom primjeru. Na taj način će poplun izgledati još pufastije te će krevetu dati dimenziju, a i do izražaja će doći plahta te prekrivač ili dekica koji dolaze na samom kraju.

Dok je u prvom slučaju bjelinu razbila chic prugama, McGee se kod drugog primjera držala bijelih i krem nijansi, a naglasak je bio na različitim teksturama kao što su plahta s detaljem čipke, plisirani poplun i deka 'vafl' uzorka. Također, jastuke je u ovom slučaju posjela, a ne polegla.

Dizajnerica savjetuje da prilikom odabira ukrasnih jastučića posegnete za onima dimenzije 60 x 60 do 66 x 66 centimetara. Sve manje od toga izgledat će nespretno na velikom bračnom krevetu.

U zadnjem primjeru primijetit ćete da je McGee odabrala klasičnu hotelsku posteljinu kao bazu dok je kontrast postigla odabirom tamnih ukrasnih jastučića u sivoj boji i efektnog kožnog jastučića koji je postavila u sredinu. Ovog je puta jastuke polegla dok je ukrasne jastučiće posjela, čime je pomiješala prethodna dva stila.