ODGOĐEN ZBOG OSCARA

'Zvizdan' još nije rekao svoje - u petak premijera filma u Španjolskoj

08.05.2017 u 21:22

Bionic
Reading

Film 'Zvizdan' hrvatskog redatelja Dalibora Matanića bit će u petak premijerno prikazan u Španjolskoj, rekao je Hini glasnogovornik španjolske tvrtke koja će ga distribuirati u španjolska kina

Drama iz 2015. u hrvatsko-srpsko-slovenskoj produkciji trebala se pojaviti ondje prije dva i pol mjeseca.

'Namjeravali smo ga prikazati 23. veljače, no to je bilo razdoblje kada su se u punom jeku prikazivali filmovi nominirani za američku nagradu Oscar. Publika i kina tada preferiraju te nominirane filmove', rekao je Javier Asenjo, glasnogovornik distribucijske kuće Surtsey Films sa sjedištem pored Madrida.

'Zbog toga smo ga odlučili prikazati sada. Program nije prenatrpan pa film ima veće šanse privući publiku, a ni konkurencija nije velika', dodao je.

Film 'Zvizdan' u Španjolskoj će se prikazivati pod nazivom 'Bajo el Sol' (Pod suncem). On govori o zabranjenoj ljubavi Hrvata i Srpkinje preko tri priče, kroz tri različita desetljeća u Hrvatskoj, u godinama 1991., 2001. i 2011.

'U petak 12. svibnja počet će se prikazivati u kinima diljem Španjolske a u srijedu ćemo objaviti popis kina', rekao je Asenjo.

Film je već prikazan u Francuskoj, Kanadi, Nizozemskoj, Njemačkoj, Turskoj i Italiji, podatak je zagrebačke produkcijske kuće Kinorama zadužene za hrvatsko tržište.