BIŠKUPIĆ DEMANTIRAO MUCALA

Znao je da neće biti ravnatelj Splitskog ljeta

29.10.2010 u 11:39

Bionic
Reading

Nakon izjava novog intendanta splitskog HNK Duška Mucala o tome da su o imenovanju novog ravnatelja Splitskog ljeta doznali iz medija, oglasio se ministar kulture Božo Biškupić kazavši da je o odluci obavijestio usmeno i pismeno

Prilikom jučerašnje konferencije za novinare na kojoj su predstavljeni programi Drame i Opere splitskoga Hrvatskog narodnog kazališta, intendant Duško Mucalo osvrnuo se na odluku ministra kulture Bože Biškupića o imenovanju dirigenta Nikše Bareze ravnateljem Splitskog ljeta.

'Ne mogu vjerovati da je ta odluka donesena bez ikakve rasprave s HNK-om ili s gradom. Do sada je uvijek intendant HNK bio i ravnatelj Splitskog ljeta, no kako je tu odluku donio ministar, a mi smo legalisti, prihvaćamo je. Bitno je kazati i da nitko ni u gradu ni u kazalištu nije službeno zaprimio takvu obavijest, već smo o imenovanju novog ravnatelja doznali iz medija', rekao je Mucalo.

Nije dugo trebalo čekati na reakciju Ministarstva kulture. 'Ministar kulture Božo Biškupić o imenovanju ravnatelja govorio je na Festivalskom vijeću Splitskog ljeta te je prije samog potpisivanja imenovanja Ministarstvo kulture o tome usmeno izvijestilo v. d. intendanta, a isti dan obavijest je poslana i pisanim putem', pišu u priopćenju za javnost.
Sudeći prema burnoj uvertiri  u novu sezonu HNK Split, o kulturnim događanjima u tome gradu još ćemo slušati.