BULJAN I LET 3

Zbog golotinje u 'Kiklopu' publika napustila kazalište

12.11.2011 u 18:17

Bionic
Reading

Predstava 'Kiklop' u režiji Ivice Buljana i izvedbi članova grupe Let 3, izvedena je u sklopu 16. Jugoslovenskog pozorišnog festivalua u Užicu. Ipak, provokativna izvedba nije se svidjela publici, te je velik broj gledatelja napustio kazalište

Zbog golotinje i vulgarnosti 60-ak ljudi pobjeglo je iz kazališta. Publika je kontroverznoj predstavi redatelja Ivice Buljana dala najnižu ocjenu dosad.

Predstava Scene Gorica i u Hrvatskoj je podigla prašinu kada je premijerno izvedena u studenom prošle godine. Ponajviše pažnje izazvao je Mrle koji je šetao između redova u publici, a spolovilo prekrio fotografijom hrvatske premijerke Jadranke Kosor.

'Sapunice na televiziji i u kazalištu ljudima ne govore ništa. U njima je sve uvijek lijepo i ne bude ljudsku svijest. Ne volim ih', izjavio je Mrle poslije predstave u Srbiji. 'Neki gledatelji bili su oduševljeni, a neki nisu mogli podnijetipredstavu. Velik je to pritisak energije na sva ljudska osjetila', dodao je Mrle.

U predstavi uz Mrleta sudjeluju Zoran Prodanović Prlja, Marko Cindrić, Frano Mašković, Marinko Leš, Matej Zec, Branko Kovačić, Dražen Baljak, Tomislav Kvartuč, Damjan Simić, Elvis Hodžić, Davor Ćiković, Ivan Magud, Ivan Ožegović, Boris Barukčić i Miroslav Mlinar.

Buljan i članovi grupe Let 3 suradnju su ostvarili i 1996. godine u predstavi 'Fedra'.