Edukativna muzejska akcija

Zagrebački Muzej suvremene umjetnosti: Jubilarna, 25. EMA na temu ljubavi

16.09.2020 u 12:40

Bionic
Reading

U MSU se od 15. rujna do 15. listopada obilježava jubilarno 25. izdanje Edukativne muzejske akcije (EMA) koja se ove godine u hrvatskim muzejima održava pod krovnom temom 'ljubav'

MSU je pripremio nekoliko programa, radionica kreativne terapije namijenjena učenicima i studentima od 15 do 25 godina pod nazivom 'Kontakt i emocije', premijera inkluzivne kazališne predstave za djecu i mlade 'Neobične ljubavi' u izvedbi DIVERT / IMRC kolektiva, te kreartivka - kreativna likovna radionica za djecu od 6 do 11 godina pod nazivom 'Boje ljubavi'.

'Upravo je ljubav jedna od najvažnijih tema današnjeg vremena u kojem se naše strpljenje, volja i želja za učenjem, a ponajviše empatija, solidarnost te ljubav prema sebi i drugima testiraju. Probajmo stoga naučiti voljeti sebe kroz sve nedaće koje nam život nosi, kako bismo mogli voljeti druge i stvoriti svijet u kojem nam je lako, ugodno i poželjno živjeti', poručuju iz Muzeja.

Kao i svake godine, Akciju prati knjižica koja se može nabaviti po cijeni od 10 kuna u svakom muzeju/ustanovi koja sudjeluje i ona je važeća ulaznica za vrijeme trajanja akcije i omogućuje besplatan ulaz. MSU je izvijestio i da je promijenio radno vrijeme, te od 15. rujna radi od utorka do petka od 11 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 11 do 18 sati.