UDRUGA DOMINO

Upute za kućni performans za širu građansku uporabu: Kako izbjeći kratki spoj

08.04.2020 u 10:44

Bionic
Reading

Udruga Domino pozvala je šest umjetnica i umjetnika, Milijanu Babić, Josipu Bubaš, Igora Grubića, Brunu Isakovića, Vedranu Klepicu i Vesnu Mačković da naprave upute za kućne performanse za širu građansku uporabu. Pisane upute objavljivat će svakih nekoliko dana na društvenim mrežama, one će davati jasne korake što i kako činiti, a sudjelovati mogu svi

Milijana Babić, koja živi i radi u Rijeci, a na umjetničkoj je sceni prisutna je dvadesetak godina, već je dala upute za svoj kućni performans 'Izbjegavanje kratkog spoja'.

Radi se o intervenciji s izolir trakom za djecu i odrasle zamišljenoj kao odgovor na psihozu koju trenutno živimo, a svi su pozvani da prema njenoj recepturi dokumentiraju (foto/video) vlastiti performans te da ga objave na Facebooku i/ili Instagramu. Potrebno je pritom označiti Domino i dodati #kucniperformans.

'Pozivamo građane da ostanu doma i oslobode umjetnika u sebi!', navode iz Domina dodajući da ideja projekta, osim što počiva u tezi da u svakome od nas leži umjetnik (trenutno u izolaciji), ukazuje i na važnost kulture za psihofizičko zdravlje ljudi, kako sada, u ovim ekstremnim uvjetima, tako i inače.

Domino će svakih nekoliko dana na svojim društvenim mrežama objaviti po jednu detaljnu pisanu uputu za izradu kućnog performansa prema recepturi suvremenih hrvatskih umjetnika.