OMNIBUS OD 10 SCENA

U osječkom HNK održana premijera predstave 'Kolo'

13.06.2020 u 23:47

Bionic
Reading

U dvorištu kazališta izvedena je prva dramska premijera u programu osječkog Hrvatskog narodnog kazališne 'Pozornica u dvorištu', a riječ je o drami Arthura Schnitzlera

Baš kao što je i najavila na konferenciji za novinare ravnateljica Drame osječkog Hrvatskog narodnog kazališta Petra Bernarda Blašković, večeras je u dvorištu kazališta održana premijera drame Arthura Schnitzlera pod nazivom 'Kolo'.

Kako je otkrila ravnateljica, o odabiru i pripremi predstave dobro su razmišljali, a vodila ih je i preporuka koja je i dalje na snazi zbog COVIDA-19, a koja iziskuje da na sceni istodobno bude što manji broj glumaca.

'Iako u ovoj predstavi nastupa 11 glumaca, u scenama su isključivo po dvije osobe. Zbog COVIDA-19 morali smo o pripremi predstave razmišljati na potpuno drugačiji način te smo se krenuli vlastitim snagama. Zbog toga smo petorici glumaca iz našeg ansambla, koji imaju sklonosti ka režiji, ponudili da režiraju svaki po dvije scene jer je drama 'Kolo' omnibus od deset scena', rekla je Blašković.

Osijek: Premijera predstave 'Kolo' Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Režiju drame potpisuju Vjekoslav Janković, Vladimir Tintor, Matija Kačan, Armin Ćatić i Aljoša Čepl, a scenografiju Davor Molnar.