VELIKO SLAVLJE

Koncert Zagrebačke filharmonije na Labuđem otoku za 95. rođendan Zoološkog vrta

13.06.2020 u 21:21

Bionic
Reading

U subotu, 13. lipnja održan je koncert kojim je Zoološki vrt grada Zagreba proslavio svoj rođendan, a povodom kojeg je svoj repertoar izvela i Zagrebačka filharmonija

Pod sloganom '5 do 100' zagrebački Zoološki vrt danas slavi svoj 95. rođendan, ujedno i prvi rođendan mladunčeta divovskog mravojeda Nosonje, kojem su ime nadjenuli glumci iz legendarne televizijske serije 'Smogovci', po svom pokojnom kolegi Đorđe Rapajić.

Tim povodom, za sve ljubitelje dobre glazbe, održan je i koncert Zagrebačke filharmonije i to na Labuđem otoku. Pod dirigentskom palicom, u prvom dijelu koncerta, koji je održan u 18:15, izvedeni su popularni klasici poput Straussovih polki, 'Valcera cvijeća' od Čajkovskog, kao i Bizetove 'Carmen'.

  • +4
Zagreb: Zagrebačka filharmonija na Labuđem otoku povodom 95. rođendana parka Maksimir Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

U 19:15 počeo je dio s popularnom glazbom, a među ostalim, izvedene su pjesme 'Yesterday', 'All You Need Is Love', 'Show Must Go On', 'Samo jednom se ljubi' i 'Neki cijeli ovaj svijet'.