Od 12. do 14. travnja

Tri dana i tri noći plesa: Uskoro prvi Zagreb Salsa Maraton

29.02.2024 u 18:35

Bionic
Reading

Zagreb Salsa Marathon od 12. do 14. travnja održat će se u Zagrebu prvi salsa maraton u Hrvatskoj. Radi se o tri dana i tri noći plesa uz brojne domaće, ali i internacionalne salserose. Prisustvovat će preko 200 plesača iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Švicarske, Norveške, Engleske, Francuske, Njemačke, Rumunjske pa čak i iz Amerike i Kanade

Zvijezde maratona osim samih sudionika su svakako pomno izabrani DJ-evi koji će držati plesače na podiju do sitnih jutarnjih sati. Dva najtraženija salsa DJ-a u Europi i šire po prvi put će svirati u Zagrebu: DJ Dmitri (Dmitri Matalka) iz Jordana te DJ Sergio (Sergio Ribeiro) iz Pariza, stoji u priopćenju.

Osim njih, na line-upu su i DJ Morena i DJ Gašper iz Slovenije te DJ Jhesus iz Hrvatske. Cijeli maraton će se odvijati u samom centru grada, u prekrasnoj dvorani Novinarskog doma. Dok je sam događaj u Novinarskom domu otvoren samo za sudionike, nedjeljni popodnevni plesnjak na Zrinjevcu je otvoren za sve zainteresirane posjetitelje i prolaznike.

Osim plesnih događanja, za sudionike organiziramo i malu vođenu turu po gradu kako bi bolje upoznali Zagreb. Maraton organizira Nataša Pavićević, voditeljica plesnog studija Salsa Fusion u Zagrebu koji je aktivan na plesnoj sceni 7 godina.

Cijeli događaj je nastao s idejom poticanja salsa scene u Hrvatskoj, posebice u glavnom gradu u kojem baš nedostaje neki veći salsa događaj koji bi privukao i internacionalnu publiku i stavio Zagreb na internacionalnu salsa mapu. Osim toga, mnogi strani plesači prođu kroz Zagreb na putu do velikih salsa festivala u Rovinju ili Ljubljani pa je cilj ovaj put plesače privući u Zagreb i pokazati im ljepote grada u proljetnom ruhu.