20. i 21. siječnja

Plesna konvencija 'You Are Wanted' održava se po prvi put u Zagrebu

16.01.2024 u 13:18

Bionic
Reading

Prva i najveća konvencija ovakvog tipa u Hrvatskoj vođena je jednom od najpoznatijih koreografkinja Lidijom Iveković. Vlasnica je velikog Plesnog studija Escape, koja koreografira za BBC televiziju - serija Mcmafia i Hotel Portofino, Netflix – film DJ Ibiza, Eurosong u Oslu, organizaciju 40 plesača za Europsko prvenstvo u rukometu, košarci. Koreografirala je nebrojene reklame za naše i strano tržište, nedavno poznatu reklamu s nogometašem Joško Gvardiol, plesala je na turnejama Nine Badrić, Severine, Lane Jurčević, Tonija Cetinskog, kao i u Brodwayskim mjuziklima u inozemstvu

Najveća plesna agencija Wanted u regiji traži nove talente, a oči širom otvorene uz koreografkinju Lidiju Iveković imaju i ostali svjetski poznati plesači. Tu su još i Tina Walme i Mario Valentić i brojni drugi predavači. Lidija je pionir hrvatske entertainment industrije, koja je razvila brojne generacije plesača, a ovaj puta nudi se šansa novim nadama da nakon dvodnevne konvencije ostvare svoje snove i rade s najvećim zvijezdama Hrvatske, regije Balkana ali i otvore prozor u svijet.

Za to će se pobrinuti instruktori i predavači koji će plesače pripremiti za audiciju, a već sada posebnu pažnju izaziva Sara Jo i sama uvijek okružena odličnim plesačima, Maja Kereš prva plesačica do Justina Timberlakea između ostalih brojnih projekata u SAD-u, Žiga Sotlar koreograf za novu turneju Jelene Rozge, ali i druge balkanske zvijezde i evente, Tina Walme poznata influencerica i pobjednica 'Plesa sa zvjezdama', Mario Valentić profesor kineziologije, Dolores Duvnjak hrvatska koreografkinja koja živi i radi u Njemačkoj s poznatim estradnim licima, Manuela Kamikovski diplomirana psihologica posvećena izgradnji pozitivnog odnosa prema nama samima, Virna Hošnjak poznata koreografkinja i plesna pedagogica.

Konvencija pod nazivom 'You Are Wanted' održava se po prvi puta u hotelu Westin, 20. i 21. siječnja od jutra do mraka uz svjetski poznata imena iz estrade. Posebnost konvencije je da uz plesne tehnike jazza, heelsa, hip hopa, latin fusiona i komercijalog stila, polaznici će nakon plesa imati još sat vremena razgovora sa svakim predavačem koji će podijeliti svoj insprirajući plesni put: uspjehe, padove i ponovne uspjehe.

'Posebnost konvencije je da uz plesne tehnike jazz-a, heels-a, hip hop-a, latin fusion-a i komercijalog stila, polaznici će nakon plesa imati još sat vremena razgovora sa svakim predavačem koji će podijeliti svoj insprirajući plesni put: uspjehe, padove i ponovne uspjehe. Naglasak je Ohrabrujemo početne plesače na teoretski dio konvencije ako se još boje zaplesati s plesačima Sare Jo ili Justin Timberlakea. Poanta konvencije je ipak učenje, a ne savršenstvo. Da bi bili 'Wanted' za bilo koji event možemo se inspririrati Tik Tokom, ali i dalje naše tijelo mora doći osjetiti ples. Osim plesnih predavača, istaknulia bi Saru Jo kao pjevačicu koja će pričati o drugoj strani suradnje iz perspektive artista te što ona najviše cijeni kod plesača', zaključuje Lidija.

Najveći benefit konvencije je u cijelosti, no postoje razni paketi koji se mogu pronaći na Instagram profilu @wantedagencycroatia. Cilj konvencije je da početni plesači nauče puno praktičnog i teoretskog znanja u plesnoj branši te da su motivirani za daljnji rad, a oni malo iskusniji će imati priliku surađivati s najvećom plesnom agencijom u Hrvatskoj. Ostalo je svega nekoliko mjesta.