trijumfirao u puli

'Tereza37' Danila Šerbedžije svoju međunarodnu premijeru imat će u Varšavi

  • Autor: I. B./hina
  • Zadnja izmjena 27.09.2020 15:42
  • Objavljeno 27.09.2020 u 15:42
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Dugometražni igrani film redatelja Danila Šerbedžije i scenaristice Lane Barić, 'Tereza37', svoju će međunarodnu premijeru imati u sklopu programa 'Otkrića' na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, koji će se održati od 9. do 18. listopada

U središtu filma je 37-godišnja Tereza koja živi u Splitu sa suprugom, pokušava dobiti dijete, no svaki pokušaj završava pobačajem. Postaje malodušna, a njezinom stanju ne doprinosi ni sve veći pritisak okoline. Zato počne preispitivati svoj brak, obitelj, prijatelje, što potakne niz događaja koji će joj promijeniti život. U glavnoj ulozi je Lana Barić koja je za film napisala i scenarij.

Film je na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu trijumfirao sa šest Zlatnih arena, uključujući i Veliku Zlatnu arenu za najbolji film.

  • +28
  • +25

Filmski festival Pula- završnica

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Glume još Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković i Goran Bogdan.

Nedavno je selektiran u natjecateljski program festivala Mostra de València – Cinema del Mediterrani, koji se u španjolskoj Valènciji održava od 22. listopada do 1. studenog.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: MFF

Međunarodni filmski festival u Varšavi u kategoriji je s festivalima poput Berlinalea, Cannesa, San Sebastiana, Karlovym Varyma. Ovogodišnje izdanje otvara talijansko-britansko-belgijski film 'The Book of Vision' redatelja Carla S. Hintermanna, a zatvara ga ruski 'Dear Comrades' Andreia Konchalovskog.

Na tom najvažnijem poljskom filmskom festivalu prikazat će se i kratkometražni animirani film 'Jež Bodljikavko' Tihonija Brčića, u vikend programu posvećenom obiteljskim naslovima, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

'Jež Bodljikavko' , nastao u produkciji Zagreb Filma, priča je o vrijednom ježu koji vodi pučku kuhinju za potrebitu zajednicu, no jedne zimske noći sva hrana nestane. Brčić uz režiju potpisuje scenarij, kompoziting i dizajn.

Svjetsku premijeru imao je u srpnju, na Međunarodnom festivalu filma za djecu Seoul Guro u Južnoj Koreji, a hrvatsku u Šibeniku, na Međunarodnom festivalu animacije Supertoon.

Od tada je selektiran u programe mnogih svjetskih i domaćih festivala poput Dana hrvatskog filma, Betina Film Festivala, Motovun Film Festivala, Međunarodnog festivala animiranog filma u Hirošimi i mnogih drugih.