ZA MLADE

Svečano otvoreno sedmo izdanje Dubrovačkog filmskog festivala

18.10.2018 u 21:07

Bionic
Reading

Sedmo izdanje Dubrovačkog filmskog festivala za djecu i mlade Mediterana (DUFF) u organizaciji Kinematografa Dubrovnik, udruge Luža i Ljetne škole filma Šipan svečano je otvoreno u četvrtak navečer u dubrovačkom kinu 'Sloboda', a u četiri dana prikazat će se 73 kratkometražna filma raznih žanrova

Đive Galov iz Kinematografa Dubrovnik izjavila je na otvorenju kako festival od svojeg prvog izdanja nastoji 'propitati razlike Mediterana viđene očima djece.'

'Ove godine u selekciji imamo 73 filma, od pristiglih više od 300, što je dosad najviše. Odazvala su nam se djeca iz petnaestak mediteranskih zemalja i veselimo se što će se družiti četiri dana. Na kraju ćemo dodijeliti deset nagrada', rekla je Galov.

Istaknula je kako je na ovogodišnjem izdanju zabilježen rekordan broj djece na popratnim radionicama.  'To je pokazatelj da je ovaj festival konačno zaživio među dubrovačkom publikom i djecom', izjavila je Galov.

 Tijekom festivala organizirane su i projekcije animiranih filmova, kao i radionice igranih filmova, animacije te osnova izrade video igara i snimanja dronom. Premijerni filmski program donosi dva dugometražna filma, obilježit će se i 50 godina profesora Baltazara, a održat će se i 'masterclass' predavanje crnogorskog redatelja Nikole Vukčevića o filmskoj režiji između umjetnosti i zanata.  

Festival je u ime pokrovitelja Grada Dubrovnika otvorila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.