NOVI ROMAN DAMIRA KARAKAŠA

Sudar mladalačke subkulture i traumatičnog obiteljskog naslijeđa

09.10.2014 u 11:38

Bionic
Reading

Sandorf je objavio novi roman Damira Karakaša, 'Blue Moon', koji prati fanatičnog rockabillyja, propalog zagrebačkog studenta iz provincije na koncu osamdesetih

Knjigu karakterizira sudar mladalačke subkulture i traumatičnog obiteljskog naslijeđa junaka romana koji gradi uvjerljivu i autentičnu sliku predratne tjeskobe.

Roman 'Blue Moon' snažan je i dubinski turbulentan oproštaj s jednom mladošću i jednim vremenom u kojem se puno toga sudaralo i iz kojeg je teško bilo zamisliti budućnost.

Nakon uspješnog romana 'Sjajno mjesto za nesreću', prevedenog na više jezika, autor novom knjigom još jednom potvrđuje zasluženu naklonost čitatelja.

Damir Karakaš rođen je u ličkom selu Plašćica, a prije objavljivanja književnih radova oprobao se u brojnim zanimanjima: radio je kao pastir, dostavljač, novinar crne kronike, karikaturist i ulični svirač.

Napisao je četiri romana: Kombëtari (2000), Kako sam ušao u Europu (2004), Sjajno mjesto za nesreću (2009) i Blue Moon (2014), putopis Bosanci su dobri ljudi (1999), dvije zbirke priča, 'Eskimi' i 'Kino Lika', te scenarije za istoimeni film i kratki igrani 'Stolac za ljuljanje'.