hit izdanje

Stigli su Kišni razdraganci 2: Uživo ih se može vidjeti i čuti u Rijeci, na Krku i u Zagrebu

08.12.2023 u 12:33

Bionic
Reading

'Kišni razdraganci 2' nastavak su uspješne slikovnice i CD izdanja s deset pjesama iz 2019. objavljeno u izdanju Dallas Recordsa

Glazba kreativnog autorskog dvojca Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta praćena je slikovnicom nastalom iz pera Lane Letović Perčin, a vesela družina Kišnih razdraganca ubrzo je obišla i razveselila mališane diljem Hrvatske, stoji u priopćenju.

Kišni party se nastavlja, a putujući tulum ide dalje jer od danas, 8. prosinca na svim streaming servisima dostupni su i Kišni razdraganci 2. 'Slavim rođendan', 'Šarena boja', 'Ljepljivi slječker', 'Ti si mi vau', 'Ispod bora', 'Ne laži' i 'Letim' sedam je novih pjesama od danas dostupnih na svim streaming servisima u digitalnom obliku, a uskoro će se u prodaji naći na prigodnom Ivanka & Mrle USB sticku, u paketu s kartama ‘Mrki Mrle’ u Rockmarku. O novom izdanju Kišnih razdraganca i njihovom nastanku, ispričala nam je Ivanka:

''Na poticaj djece, a i odraslih, pa malo slobodnog vremena nakon ŠČmanije te konačno i pozivom Arete Ćurković i Gordana Marjanovića za sudjelovanjem u autorskoj predstavi “Mendolena i Matija”u Osječkom dječjem kazalištu, nastali su 'Kišni Razdraganci 2'. Ovog puta uz predstavu, potpomognuti su Mrletovom slikovnicom 'Priče o NiŠČemu' koja je objavljena u izdanju Rockmarka. Tamo ćete uskoro naći i stick s glazbom 'Kišni Razdraganci 2' te karte 'Mrki Mrle' i mnoga druga iznenađenja', izjavila je Ivanka te nam otkrila i kako je natala pjesma 'Ispod bora'.

'Ta pjesma o Božiću je bila narudžba, no glazba na narudžbu nikad nije izlazila lako iz mog autorskog načina. Ovdje sam u pet minuta napisala nešto što sam napisala i za 'Snijeg' u Stampedu, a to je da sve što se događa u našem svijetu oko Božića, ako nije u smislu ljubavi i pomoći svojim bližnjima onda to i za vjernike i za ateiste, agnostike i slično … predstavlja samo nekakvo moranje. Sve što možemo i želimo je zdravlje, ljubav, pomoć dragim ljudima kojima pomoć treba … i sad ono ključno: 'Ne samo na taj dan!'

Glazbu potpisuju Ivanka & Mrle, tekstove Ivanka Mazurkijević, a izdanje je nastalo uz pomoć producenta Mateja Zeca koji je i svirački sudjelovao. U pjesmi ‘Letim’, inspiriranoj dječjom ukrajinskom pjesmom originalnog naziva ‘Kapitoška’, ugostili su riječke kolege glazbenike iz Turista - Ivu Močibob i Vladu Simcicha Vavu. Kao inspiracija su korišteni dijelovi teksta u prijevodu Ane Dugandžić i Dariye Pavlešen, autorice originalnog teksta Natalije Guzejeve.

Kišne razdragance i njihovu putujuću družinu uskoro uživo slušajte 15. prosinca u Rijeci te 16. prosinca na Krku, a na Staru godinu stižu i u Zagreb. Na Trgu kralja Tomislava u Ledenom parku s početkom u 11.30 sati Ivanka & Mrle pripremaju doček za najmlađe.