FILM I IZLOŽBA

Sjećate li se strip junakinje Zlatke?

08.02.2013 u 17:00

Bionic
Reading

Sjećate se Zlatke? Poznata strip junakinja slavi svoj 25. rođendan u povodu kojega će biti otvorena izložba tabli te održana promocija knjige i pretpremijera filma 'Zlatkine žute minute' u Kući za ljude i umjetnost Lauba

Ilustrator, animator, urednik i producent Krešimir Zimonić predstavit će u Laubi presjek svog rada posvećenog strip junakinji Zlatki uz koju su, čitajući Modru lastu, odrasle generacije.

Već od 10.veljače posjetitelji će imati priliku pogledati izložene Zimonićeve table koje ocrtavaju Zlatkin razvoj i suptilne transformacije koje su je učinile jedinstvenom pojavom u svijetu hrvatskog stripa.

Uz izložene ilustracije i stripove, u četvrtak, 14. veljače, u 20 sati Zimonić će publici predstaviti kronološki razrađen strip album na 203 stranice u nakladi Fibra te kratkometražni animirani film naziva 'Zlatkine žute minute' nastao u produkciji Zagreb filma kojemu je predstavljanje u Laubi pretpremijerno.

Na utjecaj i transformaciju Zlatke i njena autora na stripu i animiranom filmu osvrnut će se autorovi gosti; pisac i autor stripova Darko Macan te filmolog Nikica Gilić.