STANJE SUMRAKA

Sibila Petlevski predstavlja završni dio trilogije Tabu

10.02.2014 u 12:05

Bionic
Reading

O romanu 'Stanje sumraka' i trilogiji Tabu govorit će Sibila Petlevski, Jadranka Pintarić, Tomislav Brlek i Seid Serdarević, a predsavljanje je najavljeno za utorak, 11. veljače u 19 sati u galeriji Velvet, Dežmanova 9, Zagreb.

Stanje sumraka jedan je od onih romana koji pred čitatelja postavljaju najveći izazov jer tjera da razmislimo o sebi i svojim bližnjima, o stanju svijeta u kojem živimo, o vremenu koje je stalno sumračno i u kojem nema majstora koji će upaliti luč, već mrak treba osvijetliti svatko sam za sebe.

Upoznajte svoju tamnu stranu, suočite se s tabuima suvremenog svijeta – pročitajte trilogiju Tabu jedne od najzanimljivijih i najintrigantnijih suvremenih hrvatskih spisateljica Sibile Petlevski. Otkrijte nevjerojatnu sudbinu zaboravljenog pisca, pravnika i psihoanalitičara iz naših krajeva Viktora Tauska.

Prvi dio trilogije roman Vrijeme laži, koji u dobroj špijunskoj priči donosi sudbinu cijelog stoljeća, osvojio je književnu nagradu tportala za roman godine

Njegov nastavak Bilo nam je tako lijepo! sjajna je rekonstrukcija epohe fin de sieclea koja se čita kao iznimno zanimljivo i napeto štivo.

Stanje sumraka, nedavno objavljen završni dio trilogije, povezuje sudbine likova iz dva prethodna romana, završava priču o Viktoru Tausku i o tabuima, a nama prepušta da zaključimo jesmo li i mi među onima kojima je trilogija posvećena, među "hrabrima, koji ne pristaju živjeti u vremenu laži"