LUCIĆ&DEŽULOVIĆ

'Satrat ću te Maybachom, zgazit ću te Hummerom'

21.10.2010 u 14:15

Bionic
Reading

Predrag Lucić i Boris Dežulović na današnjoj su konferenciji za novinare predstavili pjesničko-satirički cabaret 'Melodije borbe i pretvorbe' koji će izvoditi na Noćnoj sceni zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh

Ravnatelj Kerempuha Duško Ljuština rekao je da se radi o drugoj ovosezonskoj premijeri na Noćnoj sceni, koja je u znaku Splita. Zanimljivom činjenicom naveo je da je to kazalište osnovano 21. ožujka 1964, a iste godine rođeni su i autori predstave. Ljuština je najavio da će se ta predstava u Kerempuhu izvoditi svaki petak i subotu u 23 sata.

Dvojac se ljetos pomolio u Motovunu

Ističući da je konferencija za novinare zamišljena u znaku 'historijske pomirbe Splita i Zagreba', Lucić i Dežulović odlučili su na novinarska pitanja odgovarati feralovskim stilom i jezikom splitskog i zagrebačkog gradonačelnika - Željka Keruma i Milana Bandića.

Upitan spominje li se u predstavi Kerum, Dežulović je odgovorio stihovima - pristupaj mi s dužnim strahom i ne mrdaj tom kamerom, satrat ću te Maybachom, zgazit ću te Hummerom.

Govoreći o predstavi, Lucić je rekao da će svaka imati drugi naziv, a i sadržaj će biti nešto izmijenjen. 'Neke će numere biti izvođene svaki put, a neke samo jednom. Također, svaki put ćemo ići s drugim naslovom', dodao je.

Po Dežulovićevim riječima, predstava je nastala 'čistom improvizacijom'. To je nešto između večeri poezije i cabareta, ništa klasično, dodao je.

Na upit zašto ne nastupa i Viktor Ivančić, odgovorili su da je 'on sramežljiv'.

Autori su izveli nekoliko ulomaka iz predstave te najavili premijeru 23. listopada.