'BOLJI ŽIVOT' U &TD-U

Sanjarenje o boljoj ili drugačijoj budućnosti u novoj predstavi Saše Božića

10.10.2018 u 12:34

Bionic
Reading

Predstava 'Bolji život' autora i redatelja Saše Božića premijerno će se prikazati 11. listopada u Teatru &TD u 20 sati. Prvi dio 'Budućnost' izvest će Nataša Dangubić, Petra Hrašćanec i Jerko Marčić, a drugi, pod nazivom 'Igre prijestolja', Boris Barukčić i Ugo Korani

'U 'Budućnosti' glumci adresiraju gledatelje i pozivaju ih na sanjarenje o boljem životu, obećavajući kroz kazalište ispunjenje bolje budućnosti. Kazalište se pokazuje kao mjesto potencijala, fantazma i snova o mogućnosti boljeg života. No je li doista tako? Koliko naša potreba da budemo negdje drugdje zaprava razara naše bivanje u svakodnevici. Predstava počiva na jednostavnoj proceduri: izvođači najavljuju što će učiniti u budućnosti, a onda to i učine. No, što se dogodi kada ono što najave ne mogu nikako učiniti? Kakva ih budućnost čeka?', pojasnio je autor i redatelj predstave Saša Božić.

  • +2
Bolji život Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Damir Žižić

U drugom dijelu, 'Igre prijestolja', dodao je, predstavnici nove generacije hrvatskog kazališta uprizoruju ljude opsjednute televizijskim spektaklima, velikim epskim sagama, 'koje najavljuju neku drugačiju budućnost, u kojem se iskustvo realiteta seli u virtualni svijet velikih junaka, nadnaravnih bića i konstantnog spektakla'.

Ovo je posljednja predstava iz ciklusa Saše Božića 'On Entertainment' koji čine još 'Born to Please' i 'Folk/Acts'.

Reprize predstave 'Bolji život' su 12. i 13. listopada.