NEMA UVJETE ZA RAD

Sanja Ivić dala otkaz Ministarstvu kulture

18.04.2014 u 14:31

Bionic
Reading

Sanja Ivić v. d. intendantice zagrebačkog HNK, dala je ostavku na mjesto izbornice kulturne manifestacije France La Voici koja se treba održati od 15. svibnja 2015. u Hrvatskoj. Glavni je razlog to što joj, unatoč prvotnom dogovoru, nisu omogućeni stručni suradnici

'Nakon našeg telefonskog razgovora u kojem sam načelno pristala biti izbornicom s hrvatske strane za tu manifestaciju, spomenuli ste da ću na raspolaganju imati logistiku Ministarstva kulture i neke druge pomoćnike. Na održanom prvom sastanku s gospođom Nevenom Tudor i njezinom ekipom dobila sam općenite informacije o cijelom zadatku i u tom smislu je cijela ekipa bila izuzetno susretljiva i konkretna. No u daljnjem razgovoru oko izbora programa u Francuskoj sam dobila informaciju da nemam nikakve stručne pomoćnike, odnosno, da se trebam sama snalaziti (to se odnosi na područje književnosti i druga područja, osim likovnih umjetnosti). Moram priznati da me to prilično neugodno iznenadilo, tim više što vremena nema puno, a ja doista nisam sveznadar da bih meritorno mogla izabrati programe iz Francuske koje dobro ne poznajem', stoji u pismenoj ostavci Sanje Ivić.

Ivić je napomenula i da ne sumnja kako će ministrica ubrzo naći osobu koja će biti sposobna obaviti tako velik i odgovoran zadatak. Na mjestu v. d. intendantice Sanja Ivić ostat će do 1. rujna, kada intendanticom tog kazališta postaje Dubravka Vrgoč, aktualna ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih.

Festival francuske kulture, svojevrsni odgovor na lanjski Festival hrvatske kulture u Francuskoj – Croatie, la voici, interdisciplinarna je manifestacija osmišljena sa željom identificiranja specifičnih interesa, zajedničkih objema zemljama, a jedan od glavnih ciljeva mu je potaknuti buduće suradnje te uspostaviti mreže putem kojih će se odvijati zajednički projekti.

Festival će se održati od svibnja do listopada 2015. godine.

Do objave teksta nismo uspjeli dobiti odgovor Ministarstva kulture.