RI LIT

Riječki književnici najavljuju čitanje priča koje ćete morati zapamtiti jer ih više nikada nećete čuti

14.01.2019 u 11:05

Bionic
Reading

Neformalna književna skupina Ri Lit održat će sedmo izdanje Noći velikog čitanja na kojem nastupaju Tea Tulić, Doris Pandžić, Dunja Matić, Željka Horvat Čeč, Gordana Brkić, Enver Krivac, Zoran Krušvar, Milan Zagorac, Izet Medošević, Igor Beleš i Davor Mandić koji će čitati priče koje ćete morati zapamtiti jer ih više nikada nećete čuti, najvljuju Riječani uz poruku: Delete Ri lit!

Jedanaest pisaca ujedinit će svoje tekstove u dvorani Filodrammatice u srijedu, 30. siječnja, s početkom u 20h. Vrata su kao i uvijek sezamovski otvorena za sve posjetitelje. Ali valja imati na umu da je na raspolaganju svega 180 stolica. I dosta stajaćih mjesta, dakako, kažu u pozivu riječki pisci koji će ovo izdanje književnog susreta posvetiti preminulim piscima Daši Drndić i Igoru Večerini.

'Proteklih godina publika se smijala prekrasnim pričama, zadržavala dah, meškoljila se od zvuka stvarnosti koji ih je tresao od glasova koji su dolazili s pripovjedačkih mikrofona. Autori i audiotorij su dijelili potrese, humor, intimne ispovijedi, poetičnost i promišljanja puni povjerenja jedni prema drugima, nagrađivali se međusobno pažnjom i predanošću.', kažu u najavi ovog književnog događanja.