ODABERI SVOJU ZVIJEZDU

Riječke ljetne noći otvorene spektaklom u riječkoj luci

30.06.2010 u 13:07

Bionic
Reading

U riječkoj luci u produkciji riječkog HNK Ivana pl. Zajca spektakularno su otvorene sedme Riječke ljetne noći. Solisti, zbor i orkestar Opere NHK Ivana pl. Zajca smjestio se na ponton u središtu luke, a na tisuće Riječana okružilo ga je i s obale oduševljeno pratilo njihov jedinstven nastup

Festival je službeno otvorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel naglasivši da je riječ je o događanju koje provocira i otkriva te daje snagu Rijeci i pridonosi promociji njene kulture. Intendantica Nada Matošević Orešković najavila je bogat ovogodišnji program Riječkih ljetnih noći koji će nas provesti kroz neke stare, ali i nove prostore.Nakon podizanja festivalske zastave, intendantica je uzela u ruke dirigentski štapić. 'Oda radosti', završni dio Beethovenove 9. simfonije, zavladala je riječkom lukom. Solističke dionice izveli su operni pjevači Olga Kaminska, Sergej Kiselev, Kristina Kolar i Luciano Batinić. Uslijedila je 'Ave Marija' Giulija Caccinija u interpretaciji sopranistice Ivane Lazar.

U sklopu svečanosti otvaranja u luku je uplovila skupina za očuvanje baštine drvenih barki, a na radost najmlađih, večer je završila vatrometom.

Pod motom 'Odaberi svoju zvijezdu' Riječke ljetne noći do 24. srpnja nude raznolike sadržaje, od koncerata, opernih i dramskih predstava, pjesničkih večeri do filmova.