'POLA URE KULTURE'

Prosperov Novak teško izvrijeđao Lucića i Dežulovića

28.01.2017 u 15:23

Bionic
Reading

Slobodan Prosperov Novak, redoviti komentator u HTV-ovoj 'Pola ure kulture' urednice Branke Kamenski, u najnovijem izdanju ove emisije obrušio se na Predraga Lucića i Borisa Dežulovića opisujući ih kao 'sramotu hrvatske književnosti', a njihove knjige kao 'glupe'

'Već nekoliko tjedana, svako malo, u našim medijima kao neka bombica baci se ideja o tome kako je napravljena nepravda hrvatskim izdavačima, ponekima, pa onda i ponekim piscima, jer im knjige nisu od državnih komisija otkupljene za knjižnice. Najčešće se tu spominje ime Predraga Lucića, književnika iz Splita koji je navodno doživio veliku nepravdu jer njegova knjiga 'Step by Step Stepinac' nije otkupljena za hrvatske knjižnice', kaže Slobodan Prosperov Novak na početku svojeg redovitog komentara u 'Pola ure kulture' koja je emitirana 25. siječnja na HTV-u.

Nakon toga Novak Lucićeve knjige opisuje kao 'anarhične i glupe' te izražava nadu da ih neće otkupiti javne knjižnice jer su 'sramotne'. Lucićeve knjige opisuju se kao 'cvijeće zla', a tome je Novak dodao i 'Pjesme iz Lore' Borisa Dežulovića. Novak također smatra da su Lucićevi ideali 'Jugoslavija i komunizam' te zaključuje da je 'Lucić postao monstrum Jugoslavije i monstrum komunizma'. Zamjera se Luciću i to što se na naslovnici njegove nove knjige nalazi slika plinske boce. Cijeli istup Slobodana Prosperova Novaka možete pogledati na službenim stranicama HTV-a u snimci 'Pola ure kulture' od šeste minute.