zbirka pjesama

Promocija knjige Sanina Karamehmedovića ‘Terca na tišinu’ u Rijeci

03.11.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Sanin Karamehmedović, dubrovački glazbenik i književnik, dolazi u Rijeku predstaviti svoju prvu zbirku pjesama ‘Terca na tišinu’. Sanin je autor i osnivač glazbenog sastava Silente, a u izdanju Rockmark knjižare objavio je i svoju prvu knjigu. Riječka promocija održat će se u četvrtak 9. studenog u 19h u Book Caffeu Dnevni Boravak, Ciottina ul. 12a

U razgovoru sudjelovat će novinarka Valentina Botica i autor knjige Sanin Karamehmedović. Na promociji moći ćete kupiti svoj primjerak Terce na tišinu, a nakon predstavljanja Sanin će ostati na razgovoru s posjetiteljima i potpisivati knjige.

Sančo, kako ga znaju fanovi, na glazbenoj je sceni prisutan od 2013. kada je objavljen prvi album Silentea. Nakon godina oklijevanja objavljuje vlastitu zbirku pjesama s ukupno 40 uradaka.Uz već uglazbljene pjesme iz repertoara Silentea po izboru autora te u njihovoj originalnoj verziji, bez studijskih ispravaka, skraćivanja ili produljivanja, u Terci na tišinu nalaze se i neuglazbljene pjesme kojima će ovo biti premijerno objavljivanje. Pjesme prate i osobni komentari autora, ali i priče o bendu s kojim je višestruki dobitnik glazbenih, kulturnih i umjetničkih priznanja.

‘Sve su moje pjesme iste. Sve nastaju u želji da budu otpjevane. Ako moram imenovati rekao bih da je ovo zbirka rock poezije koju sam pisao cijeli svoj dosadašnji život i barem nekoliko prošlih. Ne znam što reći o tim pjesmama, a da već nisam pokušao reći kroz njih. Svaku lijepu sliku ili misao već sam dao pretočiti u pjesme tako da mi za ove prozne dijelove ostaju samo one suhe, dosadne kao istina.Neke od ovih pjesama napisane su davno i napisao ih je netko koga više ne poznajem. Netko nalik meni, sličnog pokreta i pogleda te sam siguran da smo nekad bili dobri, no sad se slabo čujemo. Osim njih tu su i nove pjesme. Napisane su nedavno i njih je pisao jedan novi lik, ali i s njim se uskoro namjeravam rastati. Prijateljski, nadam se. Sve moje pjesme, i stare i nove, zajedno su unutra, među istim koricama. Pa neka se snalaze kako znaju. I neka se same objašnjavaju i pravdaju kako su i zašto završile unutra, jer ja to ne mogu”, poručio je Sanin povodom izlaska svoje prve knjige.

Ulaz na promociju je slobodan.