u zagrebu

Prodajna izložba World of colors - Ivana Svjetličić

20.05.2024 u 22:49

Bionic
Reading

U srijedu 22. svibnja od 18 sati na imanju Marincel (Gramača 44) održat će se prva samostalna prodajna izložba 'World of colors' Ivane Svjetličić

Ivana je medicinska sestra u kolima hitne pomoći koja je sljedeći svoj san ponajprije se probila na New York-škoj sceni nakon čega su joj se otvorila vrata globalne umjetničke scene te se prije povratka u Ameriku odlučila za predstavljanje hrvatskoj publici koja je pokazala veliki interes za njen rad, stoji u priopćenju.

Na izložbi će se osim slika moći kupiti grafike, kišobrani nastali u suradnji sa renomiranim brandom 'Hrvatski kišobran' te prvi put izložen namještaj s vizualima njenih slika također dizajniran i proizveden od strane hrvatskih proizvođača.

Sama izložba bit će postavljena oko bazena dok će prodajni dio biti izložen na vanjskom podiju/terasi. Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti i renomirani hrvatski dizajner interijera Goran Gračanin. Obzirom na profil uzvanika, event će biti zatvorenog tipa te nema javnog i otvorenog poziva za goste pa treba potvrditi svoj dolazak najkasnije do 20. svibnja na mail ivanasvjetlicic1309@gmail.com ili ida.sintic@gmail.com

O autorici

'U umjetnost sam krenula prije nekoliko godina nakon što sam doživjela gubitak oca za kojeg sam bila jako vezana. Bol koju sam tada osjećala osjetila sam da želim kompenzirati slikarstvom. Krenula sam putem stvaralaštva želeći prenijeti ono iskonsko i najčišće iz duše bojama na platno. Kad sam krenula u svijet slikarstva, nisam imala određeni stil kojim se želim izražavati, nego sam bojama počela stvarati oblike koji su se pretvorili u lice. Kroz stvaralaštvo shvatila sam da se izražavam pop-artom i da zapravo stvaram modernu umjetnost. Nakon samo nekoliko objavljenih radova uslijedio je velik broj pozitivnih reakcija i upita za kupnju mojih radova. Nedugo nakon te objave bračni par iz Njemačke kupio je moju prvu naslikanu umjetničku sliku 'Sensibility'.

Na nagovor mojih najbližih krenula sam sa promocijom svog rada na društvenim mrežama gdje me zapratio velik broj ljudi, ali i renomiranih galerija i imena sa svjetske umjetničke scene te me nakon samo 3 mjeseca i kontaktirala galerija 'Van Der Plas Gallery', s Manhattana u New York-u pri čemu su me ugodno iznenadili izjavom kako prate moj rad i da bi voljeli da moje umjetničke slike budu izložene na njihovoj grupnoj izložbi 'Key Of Dreams' koja se održavala u ožujku 2022. To je bila prilika u kojoj sam vidjela svoju osobnu prekretnicu u životu na samom startu nečega što je tada bilo ništa više od samog hobija. Moj stalni posao medicinske sestre u kolima hitne pomoći omogućio mi je sredstva i kredit te sam hrabro pristala na poziv i nastupila na toj izložbi.

Sklopivši kontakte, nakon izložbe slike su ostale u New Yorku, a ja sam nastavila s prijavama na natječaje za izložbe u galerijama na području New Yorka. Nakon 2 mjeseca dobila sam email u kojem me 'BWAC Gallery', Brooklyn, New York obavijestila da je moj umjetnički rad 'Kolorita' izabran u 60 najistaknutijih radova od 10 000 prijava za godišnju izložbu 'Wide Open 12' koja je bila održana u srpnju 2022. To je bio više nego dobar poticaj da uzmem neplaćeni dopust na radnom mjestu i upustim se u tada najizazovniju avanturu života te sam sljedeća 3 mjeseca provela u New Yorku na Manhattan-u stvarajući kontakte i grabeći prilike.

Ljeto 2022. koje sam provela u New Yorku otvorilo mi je vrata za mnoge suradnje, pronašla sam managera, a u rujnu te iste godine tri moja umjetnička djela sudjelovala su u kampanji 'Plogix Gallery'-je gdje su se radovi prikazivali na ekranima trgova, aerodroma, restorana i trgovačkih centara u svjetskim metropolama - New York-u, Miami-u, Los Angeles-u, Parisu i Londonu. U veljači 2023. izložila sam radove u Madridskoj galeriji 'Galeria Azur' na grupnoj izložbi 'Reveries'. U rujnu te iste godine otvorila sam moju prvu samostalnu izložbu 'Shapes And Colors That Make You Feel Better' u galeriji LittleFiel u Brooklynu, New York gdje su moji radovi stajali punih mjesec dana. Također u rujnu 2023. u sklopu eventa 'Auto Sport Adria' na sveopće oduševljenje organizatora mojim slikama ponuđeno mi je izložiti svoja djela uz najluksuznije aute u Europi, kao jedini umjetnik izlagač. Od početka ove godine sudjelovala sam na sajmu 'Exclusive Art Fair' u Family Mallu te su u pripremi još nekoliko dizajnerskih sajmova i izlaganja te suradnje s hrvatskim proizvođačima namještaja i dekora na kojima će biti otisnuti moji vizuali. U međuvremenu već ostvarena suradnja sa brendom 'Hrvatski kišobran' - kišobrani sa vizualima mojih slika naišla je na veliko odobravanje publike, kaže Ivana Svjetličić.

sve osim nogometa