ŽIVOT MEĐU KORICAMA

Problemi koje razumiju samo strastveni knjiški moljci

Bionic
Reading

Strastveni zaljubljenici u čitanje, osim brojnih blagotvornih učinaka svoga hobija poput bolje memorije i treninga za mozak, katkada se susretnu i s pokojom preprekom, poznatom samo onima koji redovito zaviruju među korice knjige

Magazin Huffington Post pozabavio se problemima s kojima se susreću gutači knjiga pri svakodnevnom višesatnom upražnjavanju svoga hobija. Na podugačkom popisu našle su se prepreke poput pronalaženja idealnog položaja, ne nužno po život opasnih, ali i dalje iritantnih ozljeda papirom, teških odluka što čitati i slično. Evo 11 problema koje razumiju samo stvarni zaljubljenici u čitanje.

1.Pronalaženje idealnog položaja za čitanje potraga je bez kraja. Ležanje ili sjedenje? Krevet ili stolac? Na boku ili leđima?


2.Tijekom putovanja vaše svjetlo je uvijek upaljeno i uvijek je preslabo. Dok muku mučite sa slabim osvjetljenjem i naprežete oči, svi vaši susjedi uglavnom spavaju u svojim sjedalima.

3. Ozljede zbog papira. Požalite li se na njih, ispasti ćete slabići, a revnim čitačima poznato je to da i naizgled bezopasna aktivnost poput ove sa sobom nosi rizike od ozljede. Iako je posrijedi mala posjekotina, zna iritirati poput neke velike.

4.Zbog zdravlja kralješnice ponekad čitate hodajući, a to zahtijeva odličnu koordinaciju.

5.Što učiniti s omotom koji imaju pojedine knjige? Smeta prilikom čitanja, a ukoliko ga skinete, riskirate njegov gubitak i oštećivanje knjige.

6.Kako od toliko novih i ne toliko novih naslova odlučiti što čitati?

7.Sviđa vam se knjiga, ali ne i format u kojem je otisnuta, zbog čega vaše čitanje gubi na užitku koji vam se inače pruža.

8. Iako vas knjiga nervira, ne možete je odložiti sa strane i ostaviti nepročitanu. Na kojoj stranici donijeti odluku i mirne savjesti prekinuti s čitanjem?

9.Doći do kraja knjige koja vam se zbilja sviđa je kao oprostiti se s dobrim prijateljem. Nakon toliko vremena morate se razdvojiti, a bili ste nerazdvojni.

10.Posvajate knjige poput napuštenih psića. Nakon što ste pretrpali police i dobrano popunili sve prazne prostore u stanu molećivo gledate svoje sustanare držeći u ruci samo još jednu tanku knjigu te obećavate da je zadnja u vašoj kolekciji.

11.Osobe koje ne čitaju knjige automatski vas odbijaju te u vama dobivaju sigurnog neprijatelja. Svako partnerstvo s takvima u startu je nemoguće.