KAZALIŠTE NOVI ŽIVOT

Premijerna izvedba ispraćena dugim pljeskom

17.03.2014 u 11:27

  • +2

Premijera kad ležah na samrti

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Predstava “Kad ležah na samrti” prema istoimenom romanu Williama Faulknera, u adaptaciji i režiji Saže Božića i Ksenije Zec i produkciji Kazališta slijepih i slabovidnih “Novi život”, premijerno je izvedena u nedjelju navečer pred punim gledalištem dvorane “Miško Polanec” u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Predstava je na pozornici okupila četiri glumca Kazališta slijepih i slabovidnih, Anitu Matković, Dajanu Biondić, Marija Glibu i Vojina Perića, te gošće, osebujne glumice i pjevačice, Maju Posavec i Ivanu Rushaidat. Ujedinjena skupina umjetnika utjelovila je Faulknerovsku obitelj iz razdoblja Velike depresije, nostalgičnih boja i tonova, autentičnog zvuka i glazbenih brojeva, osvještenog tijela i minimalističkog pokreta, u mnogočemu sličnu s hrvatskom tranzicijskom zbiljom i egzistencijalnim konfliktima našega vremena. Publika je dugim pljeskom pozdravila glumce.

Na premijernu izvedbu predstave došle su potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić s kćeri, bivša državna tajnica Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Dorica Nikolić sa suprugom, kolegice i kolege kazališni umjetnici, Dražen Šivak, Rakan Rushaidat, Krešimir Dolenčić, Ana Tonković, Almira Osmanović, scenaristica Jelena Paljan, ravnateljica kazališta Žar ptica, Marija Sekelez i brojni drugi.