NAGRAĐENI TEKST

Premijera predstave 'Alabama' u 'Gavelli'

14.01.2010 u 14:26

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Alabama' Davora Špišića, u režiji Darija Harjačeka, premijerno će večeras biti izvedena u Gradskom dramskom kazalištu 'Gavella'.

Riječ je o potresnoj priči o 'urbanoj Panoniji', kraju toplih, duhovitih i melankoličnih ljudi, koji su preživjeli rat, a sad pokušavaju preživjeti i poraće, navode u 'Gavelli'. Svoju novu premijeru najavljuju kao predstavu koja progovara o stvarnosti kakva nas boli, a koju živimo.

'Davor Špišić nastoji nanovo zalijepiti obiteljske krhotine, pomiriti nepomirljivo i vratiti tračak nade, a manirom rasnog majstora to naposljetku i uspijeva', zapisano je, među ostalim, o ovome tekstu, koji je ovjenčan nagradom 'Marin Držić' za 2008.

Špišićeva 'Alabama', jedan od najboljih hrvatskih tekstova napisanih u posljednjih nekoliko godina, ujedno je i poziv na mirenje, te kao takav djeluje ljekovito na one koji mu se prepuste, ocjenjuju u Gavelli.

U predstavi glume Filip Križan, Marina Nemet, Zoran Gogić, Antonija Stanišić Šperanda, Enes Vejzović, Perica Nartinović i Darko Milas.

Scenografi predstave i autori videa su Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić, kostimografkinja je Marita Ćopo, svjetlo oblikuje Zdravko Stolnik, a glazbu potpisuje skupina 'Svadbas'.