'INTENZITETI'

Predstava dostupna svima: Daj koliko daš

18.02.2015 u 15:28

Bionic
Reading

Plesno-multimedijalna predstava 'Intenziteti', u organizaciji udruga Freakvencija i Kamera, premijerno će u Pogonu Jedinstvo biti izvedena u srijedu 18. veljače u 20 sati. Premijernom izvedbom 'Intenziteta' ujedno počinje novi program Pogonator - inkubator suvremenog kazališta i plesa

'Intenziteti' proučavaju veze između unutarnjeg i vanjskog tijela izvođačice te pokušavaju definirati, a onda i dovesti u pitanje ove apstraktne kategorije, kao i načine na koje one međusobno komuniciraju, interferiraju, poništavaju se, ali i nadograđuju. Izvođačica će tako plesati i riječima, svojim tekstom plesa i zvukom plesa. Ona će (iz)graditi novo tijelo od glazbe i svjetlosti.

Materijal se sastoji od sedam intenziteta kroz koje autorica prevodi sve elemente materijalnosti izvedbe u plesnu sferu. 'Intenziteti' su postaje autoričinih suočavanja s vlastitim ograničenjima, oni su prostori njezinih intimnih otpora u koje nas autorica poziva da zajedno s njom doživimo mogućnost vlastite transformacije.

'U predstavi 'Intenziteti' prikazujemo intenzitete izražavanja kroz fizički ograničeno izvedbeno tijelo koje želi biti plesno. To je moj prvi izvedbeni solo u kojem, koristeći glas, glazbu, svjetlo i riječi, proširujem doseg svog tijela plešući ovim ekstenzijama daleko izvan njegova ruba. Projekt je vrlo inspirativan za cijeli autorski tim i nadamo se da će privući publiku željnu novih pogleda na izvedbenost i ples', rekla je u intervjuu za tportal.hr autorica Vesna Mačković

Izvedbe su planirane za 19. i 20. veljače u 20 sati te za 3. i 4. travnja u 20 sati. Autori predstave su Vedran Hleb i Vesna Mačković, za glazbu su zaduženi Alen i Nenad Sinkauz, video oblikuje Ivan Lušičić Liik, kostime Nina Nimac, a svjetlo Bojan Gagić

Umjetnost dostupna svima

Jedna od specifičnosti predstave je i ideja da publika plaća ulaznicu nakon gledanja predstave uzimajući u obzir vlastiti životni standard i zadovoljstvo predstavom. Naime Vesna Mačković smatra kako umjetnost, osim izvođački, mora biti dostupna svima i financijski gledano te da publika prvo zaslužuje vidjeti što kupuje. Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: ulaznice@vesnamackovic.com ili mobitela: 099/ 200 4040.


Pogonator je program podrške produkciji, izvedbama i umjetničkom istraživanju suvremenog plesa i kazališta koje nastaje na nezavisnoj sceni. Program se ostvaruje kroz partnersku suradnju s 14 organizacija i neformalnih skupina, a uključeno je sveukupno 158 umjetnika koji će u 2015. ostvariti 27 izvedbi 13 gotovih predstava domaće produkcije te pet novih domaćih produkcija, čije će se izvedbe također moći vidjeti u Pogonu Jedinstvo.

Još jedna domaća produkcija iz programa Pogonator koja će u veljači doživjeti svoju premijeru je projekt 'Konverzacijski party' grupe Rezonirati. Čine je Ivana Rončević, Luana Lojić, Antonio Kiselić Ledinsky i Marko Gutić Mižimakov, a kako stvaraju predstavu, publika može pogledati na otvorenim probama od 23. do 26. veljače od 19 do 21 sat, dok će se Veliki konverzacijski party održati 27. veljače od 20 sati.