online dodjela

Posve očekivano, 'Cats' je proglašen najgorim filmom godine. Osvojio je čak šest Zlatnih malina

19.03.2020 u 11:28

Bionic
Reading

Ni dodjelu antinagrade Zlatna malina, za najgora ostvarenja u filmskoj industriji prošle godine, nije mimoišao oprez zbog naglog širenja koronavirusa, pa su dobitnici proglašeni preko streama na YouTube kanalu.

Svečana svečana dodjela nagrada, koija se trebala održati u Los Angelesu je otkazana, ali organizatori su ipak uspjeli naći način da ni najgori filmovi i glumci godine ne ostanu zakinuti za priznanje.

Posve očekivano, apsolutni pobjednik ovogodišnjih Zlatnih malina je mjuzikl 'Cats' koji je nagrađen u čak šest kategorija - za najgori film, najgoreg glumca (James Corden), najgoru sporednu žensku ulogu (Rebel Wilson), najgori scenarij i najgoru režiju (Tom Hooper) te za najgoru kombinaciju polu ljudi-polu mačaka.

Veliki favoirit za Zlatnu malinu ove godine bio je i 'Rambo: Posljednja krv', koji je osvojio nagradu za najgori remake ili nastavak.

Glumac John Travolta dobio je Zlatnu malinu kao nagori glumac za čak dvije uloge - u filmovima 'The Fantastic' i 'Trading paint'. Najgora glavna glumica je Hillary Duff za film 'The Haunting of Sharon Tate'.

  • +4
'Cats' Izvor: Profimedia / Autor: Universal Pictures / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Eddie Murphy osvojio je 'Zlatnu malinu iskupljenja' koja se dodjeljuje ranijem dobitniku Zlatne maline čija je karijera u usponu ili je odradio dobru ulogu, a nagrađen je za Netflixovu produkciju 'Dolemite Is My Name'.